דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

32 מנות/יחידות, 81 גרם למנה\יחידה (כ- 32 בורקסים)

  • תפוח אדמה - 4 יחידה גדולה - סה"כ (1.29 ק"ג)
  • בצל - 2 יחידה קטנה - סה"כ (126 גרם)
    בצלים קצוצים
  • טבעות זיתים - 6 כף - סה"כ (138 גרם)
    2 חופני זיתים מגולענים פרוסים
  • שום - 2 שן
    שיני שום קצוצות
  • מלח - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - כפית שטוחה
  • בצק עלים - שקית (1000 גרם)
  • מי ברז - לפי הצורך
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לפירה - לקלף ולהרתיח את תפוחי האדמה במים בסיר עד שרכים ולמעוך לפירה עם מעט מים שלא יתייבש.
  • 2 לטגן קלות את השום והבצל הקצוצים עד להזהבה.
  • 3 להוסיף את שאר המרכיבים לממרח ולערבב יחד.
  • 4 לתת לרוטב להתקרר מעט בכדי שנוכל למרוח על בצק העלים.
  • 5 להוציא את הבצק המופשר מהמקרר, לפרוס אותו על משטח יבש. חייב שזה יהיה בצק מגולגל שכבר מרודד ורק צריך לפרוס אותו, אם זה בצק גוש, אז צריך לרדד לדפים.
  • 6 למרוח את הרוטב באופן אחיד, לגלגל לרול ולחתוך כל חלק למספר טבעות. סה"כ יוצא כ- 32 יחידות.
  • 7 להכניס לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך 20-25 דקות, להציץ ולראות כאשר משחים זה אומר שזה מוכן.
  • 8 בתיאבון!
טיפ למתכון
להגיש לצד סלט טרי.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול.

- פרסומת -

כנסו: ספר המתכונים של נטלי הולדינג

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)159198
חלבונים (גרם)2.58 3.2
פחמימות (גרם)2025
מתוכן סוכרים (גרם)0.53 0.66
שומנים (גרם)7.7 9.55
מתוכם שומן רווי (גרם)3.6 4.46
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.110.14
נתרן (מ"ג)257.4319.13
סיבים תזונתיים (גרם)0.81 1
מים (גרם)34.9943.39
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)0.010.01
ויטמין B (מ"ג)0.931.15
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.540.67
ויטמין B5 (מ"ג)0.210.26
ויטמין B6 (מ"ג)0.120.15
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)4.245.26
ויטמין C (מ"ג)3.344.14
ויטמין E (מ"ג)0.010.01
ויטמין K (מק"ג)0.981.21
סידן (מ"ג)5.236.48
ברזל (מ"ג)0.160.2
מגנזיום (מ"ג)8.7410.84
זרחן (מ"ג)18.3122.7
אבץ (מ"ג)0.120.15
אשלגן (מ"ג)141.53175.47
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.020.03
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.020.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.6% 24.7% 8.3% 64.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.