דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פלאן קרמל צ`יליאני

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 115 גרם למנה\יחידה (12 מנות בחלוקה לצלוחיות)

  • חלב - קופסת קרטון (1 ליטר)
  • תמצית וניל - כפית (5 מ"ל)
    או סוכר וניל
  • ביצה - 4 Medium
  • סוכר - 9.5 כפות שטוחות - סה"כ (143 גרם)
    4 כפות + 4 כפות + 1-2 כפות
  • מים - לפי הצורך
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 להרתיח את ליטר החלב ולהוסיף לאחר שרתח מעט תמצית וניל + 4 כפות סוכר.
  • 2 לבחוש עד המסת הסוכר.
  • 3 להוריד מהאש ולקרר עד שהחלב פושר.
  • 4 בזמן שהוא מתקרר, להפריד 4 ביצים ולהוסיף תוך בחישה את החלמונים לחלב.
  • 5 להקציף את ארבעת החלמונים עם 4 כפות סוכר.
  • 6 להוסיף את הקצף לחלב ולערבב בתנועות קיפול עד כמה שאפשר.
  • החלב לא מתערבב עם הקצף עד הסוף - זה בסדר.
  • 7 בתבנית פיירקס או (עדיף) נירוסטה בגודל בינוני מפזרים 1-2 כפות סוכר.
  • 8 מוסיפים מעט מים ומחממים על הכיריים עד שהמים מתאדים והסוכר משחים.
  • 9 שופכים לתבנית החמה את החלב על כל תוספותיו (זה השלב בו עלול פיירקס להתפוצץ).
  • 10 לאפות בתנור על ב- 150-160 מעלות.
  • 11 לבדוק לאחר כ- 30 דקות - הפודינג מוכן כאשר הוא נעשה שחום למעלה.
  • 12 מקררים, מכסים ושומרים במקרר לפחות 4 שעות לפני האכילה.
  • 13 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להגיש עם סירופ מייפל בצד.

שיטת ההכנה כוללת גם בישול. את המתכון הזה קיבלתי לפני שנים רבות מחמותי הצ`יליאנית המקסימה. הפודינג נאכל קר והוא מתאים מאוד לקיץ שלנו. 2 אנשים יכולים לחסל תבנית שלמה כמו שבתמונה מרוב שזה טעים (:.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של רות

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)125109
חלבונים (גרם)5.18 4.5
פחמימות (גרם)1614
מתוכן סוכרים (גרם)11.99 10.42
שומנים (גרם)4.34 3.77
מתוכם שומן רווי (גרם)2.1 1.83
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)79.42 69.06
נתרן (מ"ג)69.1660.14
מים (גרם)14.9413
ויטמין A (מק"ג)30.9326.9
ויטמין B (מ"ג)0.450.4
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.090.08
ויטמין B3 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.30.26
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)9.097.9
ויטמין B12 (מק"ג)0.170.15
ויטמין D (מק"ג)0.40.34
ויטמין E (מ"ג)0.20.18
ויטמין K (מק"ג)0.060.05
סידן (מ"ג)94.3282.02
ברזל (מ"ג)0.340.3
מגנזיום (מ"ג)2.372.06
זרחן (מ"ג)38.3133.31
אבץ (מ"ג)0.250.22
אשלגן (מ"ג)27.5323.94
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.370.32
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.30.26
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.710.62
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.660.57

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 16.9% 20.1% 63%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.2 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.