דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון טעים מצ`ילה

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 390 גרם למנה\יחידה (10-14 מנות (תלוי בגודל המנה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 קוצצים את הבצל, שמים בסיר בינוני את הבשר הטחון ואת הבצל ומבשלים על אש נמוכה, תוך כדי בחישה, עד שניגרים נוזלים והבשר חצי מוכן (כ- 10 דקות). מתבלים בפפריקות, במלח ובפלפל השחור, בוחשים ומכבים את האש.
  • 2 מפשירים את גרעיני התירס ומרסקים במעבד מזון. מעבירים לקערה, מוסיפים את הביצה ובוחשים. מתבלים במלח, פלפל טחון, מעט אבקת מרק ומעט בזיליקום. בוחשים היטב.
  • 3 ההרכבה בתבנית: מרססים שמן על התבנית (או מורחים מעט מרגרינה). מניחים את הבשר מהסיר ומפזרים בכל התבנית. פורסים את הביצים הקשות ומפזרים את הפרוסות מעל הבשר. מפזרים את הזיתים המגולענים ועל הכל את התירס הטחון.
  • 4 זורים מעט סוכר ואופים בחום בינוני של כ- 180 מעלות בתנור שחומם מראש עד שהמאפה משחים (כ- 45 דקות).
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית חרס או פיירקס גדולה בגודל של תבנית 28.

מתכון טעים מבית היוצר של חמותי הצ`יליאנית. האפייה של הפשטידה הכי טעימה כאשר היא נאפית בתבנית חרס גולמית וכבדה. בדרום אמריקה בכל מקום ניתן לקנות. בארץ, כל תבנית חרס שיש לכם תהיה טובה. במקביל לתבנית הגדולה, חמותי מכינה גם כמה מנות בתבניות אישיות. יש גם גירסה צימחונית - במקום הבשר מטגנים בצל עם פטריות.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של רות

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)411105
חלבונים (גרם)23.89 6.13
פחמימות (גרם)5915
מתוכן סוכרים (גרם)2.61 0.67
שומנים (גרם)9.17 2.35
מתוכם שומן רווי (גרם)2.06 0.53
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)136.44 35.01
נתרן (מ"ג)697.39178.97
סיבים תזונתיים (גרם)2.1 0.54
מים (גרם)83.0821.32
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)41.310.6
ויטמין B (מ"ג)3.560.91
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.210.05
ויטמין B3 (מ"ג)2.370.61
ויטמין B5 (מ"ג)0.680.17
ויטמין B6 (מ"ג)0.230.06
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)21.785.59
ויטמין B12 (מק"ג)1.330.34
ויטמין C (מ"ג)3.170.81
ויטמין D (מק"ג)0.050.01
ויטמין E (מ"ג)0.50.13
ויטמין K (מק"ג)1,038266.46
סידן (מ"ג)27.176.97
ברזל (מ"ג)1.770.45
מגנזיום (מ"ג)16.524.24
זרחן (מ"ג)139.5835.82
אבץ (מ"ג)3.20.82
אשלגן (מ"ג)227.4858.38
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.480.12
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.050.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.380.1
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.280.33
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.180.3

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.2% 9.7% 25.4% 62.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.11 (0.11 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה