דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
זיתים מבושלים עם רוטב ופלפל אדום

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 148 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מרתיחים את הזיתים בסיר עם מים ומסננים (חוזרים על הפעולה כ- 3 פעמים).
  • 2 מטגנים את הפלפל האדום בשמן בסיר למשך כ- 10-15 דקות.
  • 3 מנמיכים את האש, מוסיפים את השום ומערבבים לעוד כ- 5 דקות.
  • 4 מוסיפים את רסק העגבניות והתבלינים.
  • 5 מוסיפים את המים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  • 6 מוסיפים את הזיתים המסוננים ומערבבים לעוד כ- 30-45 דקות בישול.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש עם אורז.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)186125
חלבונים (גרם)2.57 1.73
פחמימות (גרם)106
מתוכן סוכרים (גרם)1.96 1.32
שומנים (גרם)15.88 10.7
מתוכם שומן רווי (גרם)1.7 1.15
נתרן (מ"ג)1,390936.66
סיבים תזונתיים (גרם)1.58 1.06
מים (גרם)73.949.8
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)122.9782.86
ויטמין B (מ"ג)1.130.76
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.04
ויטמין B3 (מ"ג)0.620.42
ויטמין B5 (מ"ג)0.110.08
ויטמין B6 (מ"ג)0.270.18
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)8.885.98
ויטמין C (מ"ג)67.7945.68
ויטמין E (מ"ג)1.390.94
ויטמין K (מק"ג)4.252.86
סידן (מ"ג)21.2814.34
ברזל (מ"ג)0.930.62
מגנזיום (מ"ג)10.667.18
זרחן (מ"ג)25.4417.14
אבץ (מ"ג)0.230.15
אשלגן (מ"ג)149.03100.42
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.270.18
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.240.16
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.040.03
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.040.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.3% 53.9% 8.7% 32.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.32 (1.52 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.