דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שקשוקת מנגולד
שקשוקת מנגולד
שקשוקת מנגולד
שקשוקה עם עלי מנגולד

מצרכים למתכון

3 מנות/יחידות, 336 גרם למנה\יחידה (2-3 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מקלפים בצל ושום וחותכים לקוביות בינוניות. מטגנים בשמן במחבת גדולה עד להזהבה.
  • 2 בינתיים שוטפים היטב את המנגולד וחותכים גס. משתמשים בעיקר בחלקים הירוקים של העלים.
  • 3 מוסיפים את המנגולד למחבת, מערבבים ומטגנים עד שהוא מאבד מהנפח שלו ומתרכך.
  • 4 מוסיפים עגבניה חתוכה לקוביות ורוטב עגבניות מוכן. מתבלים ומבשלים יחד כ- 5 דקות עד שכל הטעמים מתערבבים.
  • 5 שוברים פנימה ביצים אחת-אחת ובזהירות, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים בין 5 ל- 10 דקות עד שהחלבון מתייצב.
  • הערות:
  • 1 כמות הביצים במתכון תלויה במספר סועדים.
  • 2 אם אין רוטב עגבניות מוכן לשקשוקה אפשר להשתמש ברסק עגבניות מהול בקצת מים.
  • 3 התיבול יכול להשתנות בהתאם לטעם.
  • 4 אם רוצים לקבל חלמונים שלמים בדומה לביצת עין, מבשלים את השקשוקה ללא מכסה.
  • 5 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו לבלוג המרכיב הסודי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)22065
חלבונים (גרם)10.72 3.19
פחמימות (גרם)196
מתוכן סוכרים (גרם)4.78 1.42
שומנים (גרם)12.05 3.58
מתוכם שומן רווי (גרם)1.96 0.58
כולסטרול (מ"ג)206.78 61.48
נתרן (מ"ג)1,109329.69
סיבים תזונתיים (גרם)4.76 1.42
מים (גרם)209.0962.17
ליקופן (מ"ג)1.740.52
ויטמין A (מק"ג)338.07100.52
ויטמין B (מ"ג)2.550.76
ויטמין B1 (מ"ג)0.110.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.30.09
ויטמין B3 (מ"ג)0.780.23
ויטמין B5 (מ"ג)10.3
ויטמין B6 (מ"ג)0.320.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)39.5111.75
ויטמין B12 (מק"ג)0.630.19
ויטמין C (מ"ג)32.669.71
ויטמין D (מק"ג)0.420.12
ויטמין E (מ"ג)2.450.73
ויטמין K (מק"ג)277.4582.49
סידן (מ"ג)109.5232.56
ברזל (מ"ג)3.651.08
מגנזיום (מ"ג)90.626.94
זרחן (מ"ג)163.1948.52
אבץ (מ"ג)1.080.32
אשלגן (מ"ג)754.77224.41
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.780.23
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.660.2
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.90.56
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.730.52

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.2% 25.8% 23% 41%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.4 (0.48 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?