דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ארוחה איטלקית אמיתית

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 374 גרם למנה\יחידה (כ- 5 מנות)

  • ספגטי - קופסת קרטון (500 גרם)
    ספגטיני או ספגטי
  • בטטה - 2 יחידה בינונית - סה"כ (626 גרם)
    חתוכות לקוביות קטנות
  • שמן קנולה - 3 כף - סה"כ (30 מ"ל)
  • בצל - 2 יחידה בינונית - סה"כ (250 גרם)
    קצוצים דק
  • פטריות פורטבלו - 8 גודל ממוצע - סה"כ (360 גרם)
    סלסלה - חלק פרוסות וחלק קצוצות
  • יין לבן - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
  • גבינת פרמזן מגוררת - 5 כף - סה"כ (40 גרם)
    כפות גדושות
  • מלח - קורט
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - קורט
    לפי הטעם
  • מים - לפי הצורך
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 שמים את הספגטי לבישול לפי הוראות היצרן.
  • 2 בינתיים, שמים במיקרו את קוביות הבטטה בכלי סגור, בעוצמה מקסימלית ל- 2-3 דקות, עד לריכוך כמעט מלא.
  • 3 בינתיים, מטגנים את הבצל ב- 2 כפות שמן עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות (חלקן פרוסות דק וחלקן קצוצות דק) ומטגנים עד שהמים שיצאו מהפטריות התאדו.
  • 4 מוסיפים את היין ומצמצמים שוב. מוסיפים את קוביות הבטטה ועוד כף שמן וממשיכים בטיגון למשך עוד 2 דקות.
  • 5 מסננים את הפסטה (לא שוטפים!) ומוסיפים אותה מיד לתערובת הפטריות והבטטה. מערבבים היטב, מתבלים במלח ופלפל, ומפזרים מעל את הפרמז`ן.
  • 6 בתיאבון - הספגטי מוכן חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של יוני שטרן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)391105
חלבונים (גרם)13.59 3.64
פחמימות (גרם)6517
מתוכן סוכרים (גרם)9.67 2.59
שומנים (גרם)8.87 2.37
מתוכם שומן רווי (גרם)1.66 0.44
כולסטרול (מ"ג)5.52 1.48
נתרן (מ"ג)261.5869.98
סיבים תזונתיים (גרם)6.84 1.83
מים (גרם)218.7258.51
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)985.34263.6
ויטמין B (מ"ג)7.922.12
ויטמין B1 (מ"ג)0.150.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.410.11
ויטמין B3 (מ"ג)5.051.35
ויטמין B5 (מ"ג)1.940.52
ויטמין B6 (מ"ג)0.330.09
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)28.827.71
ויטמין C (מ"ג)18.654.99
ויטמין E (מ"ג)1.190.32
ויטמין K (מק"ג)3.090.83
סידן (מ"ג)129.334.59
ברזל (מ"ג)1.490.4
מגנזיום (מ"ג)40.2310.76
זרחן (מ"ג)167.944.92
אבץ (מ"ג)0.90.24
אשלגן (מ"ג)755.89202.22
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.260.07
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.260.07
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.3% 9.5% 14.5% 68.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
סלט סלק

סלט סלק

שניצל עוף עם תירס

שניצל עוף עם תירס

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

עוגת קצף וקצפת נוסטלגית

עוגת קצף וקצפת נוסטלגית

שיש תפוזים

שיש תפוזים

חמאת בוטנים ביתית

חמאת בוטנים ביתית

איך חותכים אבטיח: המדריך המלא לטכניקות השונות

איך חותכים אבטיח: המדריך המלא לטכניקות השונות

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה
תוכן שיווקי

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה

169 ₪