דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לביבות מקוריות לחג

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 77 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלביבות)

  • הבצק
  • קמח תירס -  כוסות - סה"כ (233 גרם)
    טחון דק
  • קמח לבן -  כוסות - סה"כ (388 גרם)
  • שמרים יבשים - כף (11 גרם)
  • סוכר - 1/2 כפית שטוחה - סה"כ (3 גרם)
  • ביצה - Large
  • מלח - כפית שטוחה
  • מים -  כוסות - סה"כ (360 מ"ל)
    פושרים - לפי ספיגה
  • השמן לטיגון
  • שמן קנולה - 1/3 כוס - סה"כ (79 מ"ל)
    כמות מוערכת שנספגת
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מערבבים יחד בקערה את שני סוגי הקמח, השמרים והסוכר, יוצרים גומה ומוסיפים ביצה, מלח ומים פושרים בהדרגה.
  • 2 לשים לבצק מעט דליל ודביק ומתפיחים כחצי שעה. מורידים את האוויר מהבצק ומתפיחים שוב כ- 20 דקות (תלוי בטמפרטורת החדר).
  • 3 מכינים קערה קטנה עם מים, טובלים את כף היד, אח"כ לוקחים גוש מהבצק בגודל קערית היד בערך (יוצרים מעין כופתאות בקערית היד) ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה. מוציאים מהמחבת ומניחים על נייר סופג.
  • 4 הרי לכם לביבות מקמח תירס חמות וטעימות.
  • 5 בתיאבון וחג חנוכה שמח חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בלביבות לאחר הטיגון. ייתכן שיהיה צורך להשתמש בכמות גדולה יותר של שמן. במתכון הזה יש להשתמש בקמח תירס שנטחן דק כמו קמח רגיל (ניתן להשיג במשקל בחנויות לתבלינים).

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)190247
חלבונים (גרם)4.65 6.07
פחמימות (גרם)3039
מתוכן סוכרים (גרם)0.18 0.24
שומנים (גרם)5.65 7.37
מתוכם שומן רווי (גרם)0.46 0.6
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)16.86 22
נתרן (מ"ג)262.68342.62
מים (גרם)27.4335.78
ויטמין A (מק"ג)7.259.46
ויטמין B (מ"ג)0.110.14
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.03
ויטמין B3 (מ"ג)00
ויטמין B5 (מ"ג)0.070.09
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)2.132.78
ויטמין B12 (מק"ג)0.040.05
ויטמין D (מק"ג)0.090.12
ויטמין E (מ"ג)0.050.06
ויטמין K (מק"ג)0.010.02
סידן (מ"ג)3.44.44
ברזל (מ"ג)0.080.11
מגנזיום (מ"ג)0.791.03
זרחן (מ"ג)8.9811.71
אבץ (מ"ג)0.060.08
אשלגן (מ"ג)6.318.23
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.090.11
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.070.09
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.170.22
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.150.2

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 13.9% 11.5% 74.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.16 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.