דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לביבות עם תפוחי אדמה ותירס

מצרכים למתכון

18 מנות/יחידות, 70 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלביבות)

  • תפוחי האדמה והבצל
  • תפוח אדמה אדום - 4 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (676 גרם)
  • בצל - יחידה קטנה (63 גרם)
    מגורד במגרדת מעט גסה
  • שאר מצרכי הלביבות
  • קמח תירס -  כפות גדושות - סה"כ (63 גרם)
    2-3 כפות גדושות - טחון דק
  • פירורי לחם - 2 כפות - סה"כ (22 גרם)
    גדושות
  • גרעיני תירס מתוק - 2/3 קופסת שימורים - סה"כ (221 גרם)
  • ביצה - Medium
  • שמיר - 2 כפות-קצוץ - סה"כ (18 גרם)
  • עירית - 2 כפות-קצוץ - סה"כ (10 גרם)
  • מלח - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    גרוס
  • כורכום - כפית שטוחה
  • חוואייג` לבישול - 1/2 כפית
  • הציפוי
  • ביצה - Medium
    טרופה
  • השמן לטיגון
  • שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    כמות מוערכת שנספגת בטיגון
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מכסים בסיר את תפוחי האדמה במים ומבשלים עד לריכוך. מצננים, מקלפים ומרסקים למרקם חלק.
  • 2 מגרדים את הבצל במגרדת מעט גסה וסוחטים מנוזלים.
  • 3 מעבירים הכל לקערה, מוסיפים את שאר מצרכי הלביבות ומערבבים היטב.
  • 4 יוצרים לביבות בצורה הרצויה (כל פעם מרטיבים מעט את הידיים), טובלים בביצה הטרופה ומטגנים בשמן עד להזהבה משני הצדדים (ראו מידע נוסף בנוגע לכמות השמן).
  • 5 מוציאים לנייר סופג. מתקבלות יופי של לביבות תפוחי אדמה ותירס חמות וטעימות.
  • 6 בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בלביבות לאחר הטיגון. ייתכן שיהיה צורך להשתמש בכמות גדולה יותר של שמן. הערך התזונתי לא כולל את החוואייג` לבישול. במתכון הזה יש להשתמש בקמח תירס שנטחן דק כמו קמח רגיל (ניתן להשיג במשקל בחנויות לתבלינים). התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)96136
חלבונים (גרם)2.53 3.6
פחמימות (גרם)1318
מתוכן סוכרים (גרם)0.58 0.83
שומנים (גרם)3.98 5.66
מתוכם שומן רווי (גרם)0.44 0.63
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)23.97 34.14
נתרן (מ"ג)265.21377.67
סיבים תזונתיים (גרם)1.13 1.61
מים (גרם)39.7956.66
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)15.3921.92
ויטמין B (מ"ג)0.871.24
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.07
ויטמין B3 (מ"ג)0.480.68
ויטמין B5 (מ"ג)0.210.3
ויטמין B6 (מ"ג)0.090.12
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)12.5117.82
ויטמין B12 (מק"ג)0.060.08
ויטמין C (מ"ג)4.676.65
ויטמין D (מק"ג)0.130.19
ויטמין E (מ"ג)0.080.12
ויטמין K (מק"ג)2.443.47
סידן (מ"ג)11.616.51
ברזל (מ"ג)0.60.86
מגנזיום (מ"ג)10.8515.45
זרחן (מ"ג)38.7255.13
אבץ (מ"ג)0.240.34
אשלגן (מ"ג)202.36288.17
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.160.22
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.130.18
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.250.36
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.230.33

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.5% 19.4% 12.3% 62.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.26 (0.28 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה