דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק טבעוני על בסיס קישואים ודלורית

מצרכים למתכון

3 מנות/יחידות, 798 גרם למנה\יחידה (כ- 3 מנות)

  • בצל - 1/2 יחידה בינונית - סה"כ (63 גרם)
    חתוך לקוביות קטנות
  • פטרוזיליה - 1/4 צרור - סה"כ (29 גרם)
    קצוצה
  • תפוח אדמה - יחידה בינונית (169 גרם)
    חתוך לקוביות קטנות
  • גרגירי חומוס - 250 גרם
    מושרים
  • כרוב - 125 גרם
    כוס כרוב לבן קצוץ
  • חוויאג` למרק - 1/2 כפית שטוחה
  • מלח - קורט
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - קורט
    לפי הטעם
  • קישוא - 4.5 יחידות בינוניות - סה"כ (981 גרם)
    4-5 יח` חתוכים לקוביות קטנות
  • דלורית - יחידה בינונית ללא קליפה (775 גרם)
    או חתיכת דלעת חתוכה לקוביות
  • מים - לפי הצורך
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מוסיפים מים עד לסנטימטר מתחת לכל הירקות.
  • 2 מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.
  • 3 משאירים מכוסה עד להתרככות כל הירקות, כ- 40 דקות בישול.
  • 4 טוחנים הכל למרק קרמי.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להוסיף קרוטונים.
עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות ואנסה מ. בן-משה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)44556
חלבונים (גרם)14.95 1.87
פחמימות (גרם)9812
מתוכן סוכרים (גרם)23.18 2.9
שומנים (גרם)3.76 0.47
מתוכם שומן רווי (גרם)0.55 0.07
נתרן (מ"ג)289.9936.32
סיבים תזונתיים (גרם)23.11 2.89
מים (גרם)673.9384.42
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)2,270284.38
ויטמין B (מ"ג)11.081.39
ויטמין B1 (מ"ג)0.510.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.360.05
ויטמין B3 (מ"ג)6.160.77
ויטמין B5 (מ"ג)2.460.31
ויטמין B6 (מ"ג)1.270.16
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)313.6439.29
ויטמין C (מ"ג)120.2715.07
ויטמין E (מ"ג)4.540.57
ויטמין K (מק"ג)223.2227.96
סידן (מ"ג)279.8635.06
ברזל (מ"ג)6.590.83
מגנזיום (מ"ג)195.2324.45
זרחן (מ"ג)336.7542.18
אבץ (מ"ג)2.770.35
אשלגן (מ"ג)2,296287.56
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.620.2
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.420.05
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.20.15
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.630.08
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.620.08

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
16.5% 2.7% 10.7% 70.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.03 (0.04 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.