דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פאי תפוחים בתוך תפוח
פאי תפוחים בתוך תפוח
פאי תפוחים בתוך תפוח
פאי תפוחים אישי ומקורי

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 326 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מחממים תנור מראש ל- 180 מעלות. מרפדים תבנית תנור קטנה בנייר אפייה או נייר כסף.
  • 2 בעזרת סכין "קורצים" את חלקם הפנימי של התפוחים הגדולים.
  • 3 בעזרת כף פריזיאן קטנה מוציאים את חלקם הפנימי של התפוחים ומשאירים רק שוליים דקים בעובי 1/2 ס"מ. מפזרים בתוך התפוחים את מיץ הלימון.
  • 4 חותכים את התפוח הקטן לקוביות קטנות.
  • 5 מחממים מחבת על אש קטנה ומשמנים אותה בחצי כפית שמן. מכניסים פנימה את שאריות התפוחים המרוקנים (ללא הגרעינים כמובן) ואת התפוח הקטן שחתכנו לקוביות.
  • 6 מוסיפים מים וקינמון ומבשלים עד לריכוך התפוחים. דוחסים את התערובת לתפוחים המרוקנים ומפזרים מעל שיבולת שועל.
  • 7 אופים 10-15 דקות עד שהתפוחים רכים לגמרי. ניתן לפזר מעל מעט קינמון נוסף.
  • 8 מגישים חם - בתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
בריא ביחס לעוגות תפוחים.

ציוד נדרש: כף פריזיאן קטנה.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות עידן גבאי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)19560
חלבונים (גרם)1.74 0.53
פחמימות (גרם)4815
מתוכן סוכרים (גרם)31.77 9.74
שומנים (גרם)2.04 0.63
מתוכם שומן רווי (גרם)0.24 0.07
נתרן (מ"ג)3.81.17
סיבים תזונתיים (גרם)9.05 2.78
מים (גרם)273.8484
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)9.512.92
ויטמין B (מ"ג)0.950.29
ויטמין B1 (מ"ג)0.090.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.090.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.360.11
ויטמין B5 (מ"ג)0.260.08
ויטמין B6 (מ"ג)0.140.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)12.413.81
ויטמין C (מ"ג)15.274.68
ויטמין E (מ"ג)0.60.19
ויטמין K (מק"ג)7.412.27
סידן (מ"ג)44.0213.5
ברזל (מ"ג)0.790.24
מגנזיום (מ"ג)25.77.88
זרחן (מ"ג)61.2918.8
אבץ (מ"ג)0.360.11
אשלגן (מ"ג)360.6110.61
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.280.09
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.250.08
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.140.04
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.140.04

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
15% 3.4% 2.9% 78.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.04 (0.05 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?