דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגיות אגוזים מושלגות לפסח
עוגיות אגוזים מושלגות לפסח
עוגיות אגוזים שבורות לפסח

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 30 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל העוגיות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לטחון את האגוזים עם הסוכר במעבד המזון.
  • 2 להעביר את תערובת האגוזים בקערה, להוסיף את אבקת האפייה והביצים, ולערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 3 לשמן מעט את היד בשמן וליצור כדורים קטנים (לפעמים לאחר כמה כדורים נוצרת שכבה על כף היד שמקשה על הגילגול. רצוי לשטוף ידיים, לייבש אותן ולהמשיך לגלגל).
  • 4 לגלגל את הכדורים באבקת הסוכר.
  • 5 לסדר את העוגיות במרווחים של 2 ס"מ על תבנית עם נייר אפייה.
  • 6 לאפות בחום של 180 מעלות עד שהעוגיות נסדקות במשך כ- 20 דקות.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
תוספות לבחירה לפי הטעם: קינמון ( 1/2 כפית), או הל טחון (1/4 כפית), או ציפורן (1/4 כפית), או גרידת לימון - מה שאוהבים. אפשר גם לא להוסיף תבלינים והן יוצאות נהדרות.

ציוד נדרש: מעבד מזון (מג`ימיקס).

המתכון באדיבות סיגל פרץ ברמר. את המתכון לעוגיות הטעימות שלפניכם קיבלתי מדודה שרה. העוגיות הן פרווה, יפות להגשה ומתאימות לחג הפסח, למימונה ולכל ימות השנה.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)159522
חלבונים (גרם)3.08 10.12
פחמימות (גרם)1137
מתוכן סוכרים (גרם)8.66 28.5
שומנים (גרם)11.42 37.57
מתוכם שומן רווי (גרם)1.35 4.45
מתוכם שומן טראנס (גרם)00.01
כולסטרול (מ"ג)16.86 55.47
נתרן (מ"ג)35.84117.9
מים (גרם)3.5311.61
ויטמין A (מק"ג)7.2523.86
ויטמין B (מ"ג)0.120.39
ויטמין B1 (מ"ג)00.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.07
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.03
ויטמין B5 (מ"ג)0.080.25
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)2.187.17
ויטמין B12 (מק"ג)0.040.13
ויטמין D (מק"ג)0.090.31
ויטמין E (מ"ג)0.050.16
ויטמין K (מק"ג)0.010.04
סידן (מ"ג)22.9675.52
ברזל (מ"ג)0.110.38
מגנזיום (מ"ג)0.983.23
זרחן (מ"ג)9.1730.17
אבץ (מ"ג)0.561.84
אשלגן (מ"ג)12.8242.17
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)7.9226.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.070.24
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.170.55
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.160.51

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 44.6% 12% 43.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.81 (0.81 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?