דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת שיש בריאה
עוגת שיש בריאה
עוגת שיש ממותקת עם סילאן

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 72 גרם למנה\יחידה (תלוי בגוודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מחממים את התנור לחום של 175 מעלות ומשמנים תבנית בעזרת תרסיס שמן נטול קלוריות.
  • 2 מנפים לקערה גדולה את הקמחים, אבקת האפייה והסודה לשתייה. לאחר מכן, מערבבים היטב לפיזור אחיד של הקמחים.
  • 3 מקציפים את הביצים במיקסר עם וו גיטרה במהירות גבוהה לדקה. מוסיפים תוך כדי הפעולה של המיקסר את הסילאן באיטיות ומקציפים עוד 3 דקות.
  • 4 מוסיפים את השמן בזרם דק ואיטי תוך כדי הקצפה. מקציפים 2 דקות נוספות.
  • 5 מוסיפים 1/3 מתערובת הקמחים יחד עם 1/3 מהיוגורט. חוזרים על פעולה זאת פעמיים נוספות עד להוספת כל החומרים. מוסיפים גם את תמצית הוניל.
  • 6 ממיסים את השוקולד במיקרו (כ- 2 דקות עד להמסה מלאה).
  • 7 שופכים מחצית מהבלילה לקערה נפרדת. מוסיפים את השוקולד המומס ומערבבים היטב.
  • 8 מוזגים את הבלילות לתבנית. יוצרים דוגמת שיש באמצעות תנועות בצורת שמינייה עם סכין.
  • 9 אופים כ- 30-40 דקות עד שקיסם יוצא יבש או עם מעט פירורים לחים.
  • 10 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: 2 תבניות אינגליש קייק/תבנית טבעתית בקוטר 26 ס"מ.

- פרסומת -

המתכון באדיבות עידן גבאי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)233324
חלבונים (גרם)5.45 7.59
פחמימות (גרם)3447
מתוכן סוכרים (גרם)0.14 0.2
שומנים (גרם)8.36 11.64
מתוכם שומן רווי (גרם)2.54 3.53
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)63.27 88.1
נתרן (מ"ג)128.52178.96
סיבים תזונתיים (גרם)0.24 0.34
מים (גרם)13.2718.48
ויטמין A (מק"ג)27.237.88
ויטמין B (מ"ג)0.40.56
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.11
ויטמין B3 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B5 (מ"ג)0.260.36
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)7.9911.13
ויטמין B12 (מק"ג)0.150.21
ויטמין D (מק"ג)0.350.49
ויטמין E (מ"ג)0.180.25
ויטמין K (מק"ג)0.050.07
סידן (מ"ג)9.5913.35
ברזל (מ"ג)0.30.42
מגנזיום (מ"ג)2.122.95
זרחן (מ"ג)33.746.92
אבץ (מ"ג)0.220.31
אשלגן (מ"ג)42.9359.78
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.320.45
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.260.37
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.620.87
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.580.81

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.5% 17.4% 11.3% 70.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.