דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת פירות ללא גלוטן
עוגת פירות ללא גלוטן
עוגת פירות ללא גלוטן
עוגת פירות קיץ לצליאקים, צילום: דניאל טרכטמן

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 95 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 שוטפים את הפירות וחותכים לחצי או לרבעים (את האפרסקים קולפים).
  • 2 משרים את הפירות כחצי שעה בקערה עם 3-5 כפות סוכר.
  • 3 בקערת המיקסר מערבלים חמאה, סוכר, מלח וסוכר וניל. מוסיפים ביצים אחת אחרי השנייה תוך כדי ערבול מאחת לשנייה, מוסיפים את מיץ התפוזים ואת הנוזלים שהצטברו בקערת הפירות עם הסוכר.
  • 4 מנפים את הקמחים ואבקת האפייה, מוסיפים לקערה ומערבלים במהירות בינונית. במידת הצורך מוסיפים עוד מעט מים או מיץ עד לקבלת בלילה חלקה סמיכה אך נמזגת.
  • 5 מוזגים לתבנית מלבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • 6 מניחים את הפירות על הבלילה כאשר הקליפה כלפי מטה.
  • 7 אופים בתנור שחומם מראש ל- 175 מעלות כ- 35 דקות עד הזהבה.
  • 8 לאחר קירור מכסים ושומרים במקרר.
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אם רוצים אפשר להמיר לשקדים טחונים (קמח שקדים) את הקורנפלור או קמח תפוחי האדמה.

ציוד נדרש: תבנית 26 מלבנית עם נייר אפייה.

את העוגה ניתן להכין בקיץ עם פירות קיץ בשלים או כל השנה בשימוש עם פירות מקופסת שימורים, כמו אפרסקים או משמשים. כמות הפירות יכולה להשתנות לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של רות

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)184195
חלבונים (גרם)2.47 2.62
פחמימות (גרם)3032
מתוכן סוכרים (גרם)16.37 17.32
שומנים (גרם)6.59 6.97
מתוכם שומן רווי (גרם)3.49 3.69
מתוכם שומן טראנס (גרם)00.01
כולסטרול (מ"ג)62.81 66.46
נתרן (מ"ג)118.7125.61
סיבים תזונתיים (גרם)0.89 0.94
מים (גרם)51.554.49
ויטמין A (מק"ג)38.2740.5
ויטמין B (מ"ג)0.870.92
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.09
ויטמין B3 (מ"ג)0.430.45
ויטמין B5 (מ"ג)0.280.3
ויטמין B6 (מ"ג)0.040.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)8.759.26
ויטמין B12 (מק"ג)0.110.12
ויטמין C (מ"ג)3.784
ויטמין D (מק"ג)0.260.28
ויטמין E (מ"ג)0.460.49
ויטמין K (מק"ג)1.611.7
סידן (מ"ג)1111.64
ברזל (מ"ג)0.360.38
מגנזיום (מ"ג)5.716.04
זרחן (מ"ג)35.3937.45
אבץ (מ"ג)0.240.26
אשלגן (מ"ג)114.11120.75
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.280.3
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.240.25
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.520.55
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.490.52

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.2% 16.6% 6.2% 75%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.21 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה