דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שומר, שמן זית ומלח ים - זהו!

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 127 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • שומר - 3 ראש - סה"כ (486 גרם)
    מנוקים
  • שמן זית - 2 כף - סה"כ (20 מ"ל)
    כתית מעולה
  • מלח ים - 1/4 כפית שטוחה
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 חותכים את השומר לרבעים ומניחים על נייר אפייה בתבנית.
  • 2 מערבבים את השומר החתוך עם שמן הזית והמלח, ומשטחים בתבנית.
  • 3 אופים בתנור בחום של 200 מעלות טורבו למשך כחצי שעה או עד שהשומר משחים קלות.
  • 4 מגישים ואוכלים חם.
  • 5 בתיאבון חיוך
  • שדרוגים וגיוונים:
  • 1 ניתן להוסיף עשבי תיבול שאוהבים (פטרוזיליה, שמיר, כוסברה, סלרי...).
  • 2 ניתן לתבל בתימין ואורגנו.
  • 3 ניתן לפזר מעל בצל ירוק קצוץ לקראת סוף האפייה.
  • 4 ניתן להוסיף צ`ילי יבש גרוס או פלפל שחור גרוס.
- פרסומת -

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)7962
חלבונים (גרם)1.51 1.19
פחמימות (גרם)97
שומנים (גרם)4.84 3.81
מתוכם שומן רווי (גרם)0.7 0.55
נתרן (מ"ג)233.81184.1
סיבים תזונתיים (גרם)3.77 2.97
מים (גרם)109.5986.29
ויטמין A (מק"ג)8.516.7
ויטמין B (מ"ג)1.20.95
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.780.61
ויטמין B5 (מ"ג)0.280.22
ויטמין B6 (מ"ג)0.060.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)32.8125.83
ויטמין C (מ"ג)14.5811.48
סידן (מ"ג)59.5446.88
ברזל (מ"ג)0.890.7
מגנזיום (מ"ג)20.6616.26
זרחן (מ"ג)60.7547.83
אבץ (מ"ג)0.240.19
אשלגן (מ"ג)503.01396.07

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
19.9% 25.5% 7.9% 46.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?