דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שומר, שמן זית ומלח ים - זהו!

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 127 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • שומר - 3 ראשים - סה"כ (486 גרם)
    מנוקים
  • שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    כתית מעולה
  • מלח ים - 1/4 כפית שטוחה
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 חותכים את השומר לרבעים ומניחים על נייר אפייה בתבנית.
  • 2 מערבבים את השומר החתוך עם שמן הזית והמלח, ומשטחים בתבנית.
  • 3 אופים בתנור בחום של 200 מעלות טורבו למשך כחצי שעה או עד שהשומר משחים קלות.
  • 4 מגישים ואוכלים חם.
  • 5 בתיאבון חיוך
  • שדרוגים וגיוונים:
  • 1 ניתן להוסיף עשבי תיבול שאוהבים (פטרוזיליה, שמיר, כוסברה, סלרי...).
  • 2 ניתן לתבל בתימין ואורגנו.
  • 3 ניתן לפזר מעל בצל ירוק קצוץ לקראת סוף האפייה.
  • 4 ניתן להוסיף צ`ילי יבש גרוס או פלפל שחור גרוס.
עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)7962
חלבונים (גרם)1.51 1.19
פחמימות (גרם)97
שומנים (גרם)4.84 3.81
מתוכם שומן רווי (גרם)0.7 0.55
נתרן (מ"ג)233.81184.1
סיבים תזונתיים (גרם)3.77 2.97
מים (גרם)109.5986.29
ויטמין A (מק"ג)8.516.7
ויטמין B (מ"ג)1.20.95
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.780.61
ויטמין B5 (מ"ג)0.280.22
ויטמין B6 (מ"ג)0.060.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)32.8125.83
ויטמין C (מ"ג)14.5811.48
סידן (מ"ג)59.5446.88
ברזל (מ"ג)0.890.7
מגנזיום (מ"ג)20.6616.26
זרחן (מ"ג)60.7547.83
אבץ (מ"ג)0.240.19
אשלגן (מ"ג)503.01396.07

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
19.9% 25.5% 7.9% 46.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.47 (0.73 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?