דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פסטה עם פלפלים קלויים
פסטה עם פלפלים קלויים
מנת פסטה טעימה וקלה להכנה

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 477 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • הפסטה
  • פנה - 200 גרם
    פסטה יבשה
  • מלח - כף שטוחה
    לבישול הפסטה
  • מים לבישול הפסטה - לפי הצורך
  • הפלפלים הקלויים
  • פלפל אדום - יחידה בינונית (185 גרם)
  • פלפל צהוב - יחידה בינונית (122 גרם)
  • שמן זית - 5 כפות - סה"כ (50 מ"ל)
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
  • הרוטב
  • שום - 2 שיניים
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    לטיגון השום
  • רסק עגבניות - 2 קופסאות פלסטיק - סה"כ (200 גרם)
  • מים - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
  • סוכר - 1/2 כפית שטוחה - סה"כ (3 גרם)
  • תימין - 2 גבעולים - סה"כ (2 גרם)
    2 ענפים (רק עלים)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מתחילים בהכנת האנטיפסטי (הפלפלים הקלויים): מחממים את התנור מראש לחום של 200 מעלות.
  • 2 שוטפים וחותכים את הפלפלים לרצועות ושמים בקערה.
  • 3 מערבבים את הפלפלים עם שמן הזית, המלח והפלפל שחור.
  • 4 מפזרים אותם על גבי בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים עד לריכוך (כשמתחיל להשחים - למשך כ- 20-30 דקות). כאשר הם יוצאים מהתנור אפשר לקלף להם את הקליפה שהשתחררה.
  • 5 ממשיכים עם הכנת הרוטב: קוצצים את השום ושמים במחבת חמה עם שמן הזית. מטגנים כדקה ומוסיפים את הרסק והמים. מערבבים היטב.
  • 6 מוסיפים את המלח, הפלפל השחור, הסוכר ועלי התימין. מערבבים היטב.
  • 7 מוסיפים את הפלפלים הקלויים ומערבבים.
  • 8 עוברים להכנת הפסטה: מרתיחים מים עם כף המלח. כשהמים רותחים מוסיפים את הפסטה היבשה. מבשלים כ- 10-15 דקות עד לרכות המועדפת.
  • 9 מסננים היטב את המים ומעבירים לצלחת/קערת הגשה.
  • 10 מפזרים מעל את הרוטב.
  • 11 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של אוהד

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)843177
חלבונים (גרם)17.97 3.77
פחמימות (גרם)11123
מתוכן סוכרים (גרם)5.39 1.13
שומנים (גרם)38.1 7.99
מתוכם שומן רווי (גרם)5.67 1.19
נתרן (מ"ג)5,0661,062
סיבים תזונתיים (גרם)2.21 0.46
מים (גרם)205.9143.17
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)144.6130.32
ויטמין B (מ"ג)1.870.39
ויטמין B1 (מ"ג)0.090.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.01
ויטמין B3 (מ"ג)1.060.22
ויטמין B5 (מ"ג)0.220.05
ויטמין B6 (מ"ג)0.410.09
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)31.426.59
ויטמין C (מ"ג)294.1161.66
ויטמין E (מ"ג)1.540.32
ויטמין K (מק"ג)6.471.36
סידן (מ"ג)41.068.61
ברזל (מ"ג)1.330.28
מגנזיום (מ"ג)22.594.74
זרחן (מ"ג)44.799.39
אבץ (מ"ג)0.350.07
אשלגן (מ"ג)330.6969.33
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.130.03
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.120.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.3% 22.5% 10.6% 65.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.3 (0.3 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.