1 לחמם את השוקולד השבור בתוך קערה עם מים חמים המונחת על סיר (להיזהר שהמים לא ירתחו ושלא יגעו בקערה, הכוונה לבן-מארי).
2 לערבב את השוקולד עם מטרפה עד להמסה מלאה, להסיר מהאש, להוסיף את החמאה ולהמשיך לטרוף עד שהתערובת אחידה, מבריקה וחלקה (ישנה אפשרות לשים את החמאה בקערת זכוכית ומעל להניח את השוקולד, להכניס את הקערה למיקרוגל ולהפעיל בפולסים, להוציא ולערבב היטב).
3 להניח את תערובת השוקולד בצד מעט להתקררות.
4 לחמם את הביצים השלמות בבן מארי (קערת מתכת או פיירקס מעל סיר עם מים), לערבב עם מטרפה עד שהביצים מתחממות ודי (להיזהר שלא לבשל את הביצים, ניתן לבדוק עם האצבע).
5 להעביר את הביצים החמות אל קערת המיקסר ולהקציף במהירות בינונית למשך כ- 5 דקות עד שמתקבלת תערובת בהירה, סמיכה ותפוחה. להגביר מעט את מהירות המיקסר ולהמשיך להקציף כ- 7 דקות נוספות עד שהיא נהיית ממש תפוחה, בהירה וסמיכה.
6 להעביר את תערובת הביצים אל תערובת השוקולד ב- 2-3 פעמים (לערבב בתנועות קיפול עדינות עד להטמעה). בינתיים לחמם את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
7 להניח נייר אפייה בתבנית עגולה מס` 24 ולשמן את נייר האפייה והתבנית. להניח נייר כסף על משטח עבודה ומעל להניח את התבנית. לעטוף עם נייר הכסף את התבנית בתנועה של צביטות כדי ליצור אטימות.
8 למזוג את תערובת השוקולד אל התבנית, ולהניח את התבנית על תבנית תנור, לתוכה למזוג 2 כוסות מים חמים בתחתית.
9 לאפות בתנור למשך כ- 12 דקות עד שהעוגה תופחת ונוצר מעין קרום.
10 לכסות את העוגה עם נייר כסף באופן רופף ולאפות כ- 12 דקות נוספות. העוגה צריכה להיות אפויה בצדדים אך רוטטת מעט במרכז (לא לייבש את העוגה). לתת לה לנוח בתנור הכבוי כ- 3 דקות נוספות ולצנן בחוץ. העוגה תצנח וזה בסדר. לצנן במקרר כ- 4 שעות לפחות לפני ציפוי הגנאש.
11 הכנת הגנאש: להניח את השוקולד בקערה, להרתיח את השמנת המתוקה, למזוג אותה על השוקולד, לחכות כדקה ולטרוף עד להמסה מלאה ועד שהשוקולד נעשה מבריק. לצנן מעט.
12 להוציא את העוגה מהמקרר, להפוך על צלחת הגשה ולקלף את נייר האפייה מהתחתית. לצקת את הגנאש למרכז העוגה (להשאיר מעט גנאש שוקולד לקישוט), לטלטל את העוגה כדי שהגנאש יכסה את כל שטחה גם בצדדים. לאחר מכן, להכניס אותה למקרר למשך לילה לפחות.
13 להוציא את העוגה מהמקרר כ- 5 דקות לפני ההגשה ולפרוס בעזרת סכין רטובה במים חמים. מתקבלת עוגת שוקולד שוקולד מושלמת!
14 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
אפשר לקשט עם ציפוי הגנאש שהשארנו בצד, להכניס לשק זילוף עם צנטר פרח ולזלף מסביב.