דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לביבות כרישה טבעוניות לפסח
לביבות כרישה טבעוניות לפסח
לביבות כרישה טבעוניות לפסח
פסח טבעוני זה הכי טעים

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 68 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלביבות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לבשל את טבעות הכרישה (מומלץ לחתוך את החלק העליון הקשה של הכרישה) והבצל עם כוס המים, עד לריכוך וגמר המים. למעוך במועך תפו"א ולהניח בצד לקירור.
  • 2 לחמם את התנור לחום של 200 מעלות בתוכנית טורבו (בשילוב אפייה של חום עליון ותחתון).
  • 3 בקערה לערבב את כל המצרכים ביחד (כולל הכרישה והבצל, מלבד שמן הזית לשימון התבניות). ליצור כדורים מהתערובת ולהניח על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה משומן בנדיבות בשמן זית (2 תבניות תנור, ובכל תבנית לשמן ב- 2 כפות שמן. השימון תורם לעסיסיות).
  • 4 להפוך כל כדור על צידו השני, ולשטח רק מעט, כמעט נגיעה (ראו תמונה). פעולה זו חוסכת את הברשת הקציצות בשמן.
  • 5 לאפות את הלביבות בתנור למשך כ- 15 דקות, להפוך לצידן השני (כשהתחתית מזהיבה) ולהמשיך לאפות עוד כ- 10 דקות.
  • 6 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם בישול. לאחר שהן יצאו מהתנור, חיפשתי מקום מואר לצלם אותן. יצאתי למרפסת, ומה שקרה לאחר מכן היה לא צפוי... שכנים, אנשים שבאו להגיד שלום, וכל מי שחוש הריח הביא אותו (כמובן שגם המשפחה הצטרפה)... לא נשאר להן זכר. הן יצאו רכות, עסיסיות ופיקנטיות, ואולי זאת הסיבה שאורחיי מחכים להן כל פסח.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות חני מרגולין

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)5683
חלבונים (גרם)0.87 1.28
פחמימות (גרם)913
מתוכן סוכרים (גרם)1.12 1.65
שומנים (גרם)2.17 3.19
מתוכם שומן רווי (גרם)0.78 1.14
נתרן (מ"ג)86.77127.61
סיבים תזונתיים (גרם)0.82 1.21
מים (גרם)53.0478
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)8.2912.19
ויטמין B (מ"ג)0.650.95
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.360.52
ויטמין B5 (מ"ג)0.140.21
ויטמין B6 (מ"ג)0.10.14
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)8.5112.51
ויטמין C (מ"ג)3.084.53
ויטמין E (מ"ג)0.110.16
ויטמין K (מק"ג)5.798.51
סידן (מ"ג)34.9851.44
ברזל (מ"ג)0.330.49
מגנזיום (מ"ג)8.7712.9
זרחן (מ"ג)16.2523.9
אבץ (מ"ג)0.10.14
אשלגן (מ"ג)109.91161.63
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.040.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.020.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.5% 17.2% 6.9% 69.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.25 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.