דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שילוב טעמים וצבעים נפלא

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 71 גרם למנה\יחידה (כ- 12 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לבשל 3 סלקים, לצנן ולקלף.
  • 2 לגרד את הסלקים על פומפיה, להוסיף בערך 1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים ולהוסיף כפית מלח ולערבב בעדינות.
  • 3 לקחת מעבד מזון ולהכניס 100 גרם גבינת טוב טעם עם שמנת חמוצה ושן שום כתושה ולעבד את הכל יחדיו.
  • 4 להמיס ג`לטין בחצי כוס מים פושרים, לחלק לשניים, חצי לתערובת סלק וחצי השני לתערובת גבינה ולערבב.
  • 5 עכשיו להתחיל לעבוד מהר ובזהירות, למתוח ניילון נצמד על משטח ישר ולשטח בעדינות את תערובת הסלק, להשתדל להימנע כמה שיותר מהנוזלים של הסלק.
  • 6 מעל שכבת הסלק יש למרוח בעדינות את הגבינה ולהשתדל כמה שפחות לגעת בשכבת הסלק, ומעל שכבת הגבינה לפזר עירית קצוצה.
  • 7 להתחיל לגלגל בעדינות מהצד בעזרת ניילון נצמד עד הסוף.
  • 8 להעביר למקרר למשך 5-6 שעות לפחות, עד שהרול מתקשה.
  • 9 להוריד את הניילון הנצמד ולפרוס בעזרת סכין חדה.
  • 10 בתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
כדי להיות יותר דיאטטי מבלי לפגוע במרקם ניתן לעבור לשמנת חמוצה 9%.
עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות אירה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)76108
חלבונים (גרם)3.75 5.28
פחמימות (גרם)56
מתוכן סוכרים (גרם)2.4 3.38
שומנים (גרם)4.94 6.96
מתוכם שומן רווי (גרם)1.86 2.62
כולסטרול (מ"ג)8.25 11.62
נתרן (מ"ג)327.38461.09
סיבים תזונתיים (גרם)0.62 0.87
מים (גרם)36.6751.65
ויטמין A (מק"ג)1.151.61
ויטמין B (מ"ג)0.230.32
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.110.15
ויטמין B5 (מ"ג)0.050.07
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)24.2834.2
ויטמין C (מ"ג)1.411.98
ויטמין E (מ"ג)0.010.02
ויטמין K (מק"ג)0.60.85
סידן (מ"ג)29.942.11
ברזל (מ"ג)0.250.36
מגנזיום (מ"ג)7.2610.22
זרחן (מ"ג)12.4417.52
אבץ (מ"ג)0.110.16
אשלגן (מ"ג)94.64133.29
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.020.03
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.020.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.5% 35.7% 27.1% 32.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.6 (0.65 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.