דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

34 מנות/יחידות, 35 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 בעזרת מערבל מזון, טוחנים דק את השום והסלק (300 גרם סלק מבושל). מוסיפים את הביצה, החזרת (מגוררת) והחלב.
  • 2 מוסיפים את הגבינות (טל עמק ופרמז`ן) מגוררות בפומפייה קטנה.
  • 3 מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל שחור.
  • 4 מוסיפים קמח (130 גרם) עם אבקת אפייה ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
  • 5 בתבנית בגודל 22x25 ס"מ מסדרים נייר אפייה ומוזגים חצי מכמות הבצק שהכנו.
  • 6 אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות צלזיוס למשך 20-30 דקות.
  • 7 מוציאים ובעזרת נייר האפייה מגלגלים את הבצק. נותנים לרולדה להצטנן.
  • 8 חוזרים על הפעולה עם חצי כמות הבצק שנותרה.
  • 9 לאחר ששני החלקים התקררו, פותחים את הרולדות ומורחים גבינת שום שמיר (אני השתמשתי בשל תנובה 5% שומן) על שתיהן.
  • 10 מגלגלים בחזרה ובו בזמן מורידים בזהירות את נייר האפייה.
  • 11 מכניסים את הרולדות למקרר לפחות לחצי שעה לפני הגשה.
  • 12 חותכים את הרולדות לפרוסות ובתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מערבל מזון.

המתכון הוא ל- 32 פרוסות בעובי כ- 1.5 ס"מ כל פרוסה ועוד 2 פרוסות בעובי 1 ס"מ.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות דפנה גרימברג

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)42121
חלבונים (גרם)2.77 7.99
פחמימות (גרם)516
מתוכן סוכרים (גרם)0.89 2.57
שומנים (גרם)1.08 3.12
מתוכם שומן רווי (גרם)0.56 1.6
כולסטרול (מ"ג)10.79 31.14
נתרן (מ"ג)128.07369.63
סיבים תזונתיים (גרם)0.59 1.7
מים (גרם)11.2932.59
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)3.018.7
ויטמין B (מ"ג)0.130.38
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.04
ויטמין B3 (מ"ג)0.040.12
ויטמין B5 (מ"ג)0.050.14
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)9.6327.81
ויטמין B12 (מק"ג)0.030.07
ויטמין C (מ"ג)0.61.74
ויטמין D (מק"ג)0.020.05
ויטמין E (מ"ג)0.020.07
ויטמין K (מק"ג)0.060.18
סידן (מ"ג)34.71100.18
ברזל (מ"ג)0.130.38
מגנזיום (מ"ג)2.918.39
זרחן (מ"ג)8.6124.86
אבץ (מ"ג)0.070.19
אשלגן (מ"ג)37.71108.85
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.040.11
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.030.09
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.080.23
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.070.21

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6% 11% 28.1% 54.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.14 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה