דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

34 מנות/יחידות, 35 גרם למנה\יחידה (תלוי בעובי הפרוסות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 בעזרת מערבל מזון טוחנים דק את הסלק (300 גרם סלק מבושל) והשום. מוסיפים את הביצה, החזרת המגוררת והחלב, מוסיפים גם את הגבינות המגוררות ומתבלים במלח ובפלפל השחור לפי הטעם. מוסיפים את הקמח עם אבקת האפייה ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
  • 2 בתבנית בגודל 22x25 ס"מ מסדרים נייר אפייה ומוזגים חצי מכמות הבצק שהכנו. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 20-30 דקות. מוציאים מהתנור ובעזרת נייר האפייה מגלגלים את הבצק. נותנים לרולדה להצטנן. חוזרים על הפעולה עם חצי כמות הבצק שנותרה.
  • 3 לאחר ששני החלקים התקררו, פותחים את הרולדות ומורחים את גבינת השום שמיר (אני השתמשתי בשל תנובה 5% שומן) על שתיהן.
  • 4 מגלגלים בחזרה ובו בזמן מורידים בזהירות את נייר האפייה. מכניסים את הרולדות למקרר לפחות לחצי שעה לפני ההגשה, חותכים את הרולדות לפרוסות ומגישים!
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מערבל מזון, תבנית בגודל 22x25 ס"מ.

המתכון הוא ל- 32 פרוסות בעובי כ- 1.5 ס"מ כל פרוסה ועוד 2 פרוסות בעובי 1 ס"מ.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות דפנה גרימברג

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)42120
חלבונים (גרם)2.79 7.92
פחמימות (גרם)515
מתוכן סוכרים (גרם)0.92 2.61
שומנים (גרם)1.1 3.12
מתוכם שומן רווי (גרם)0.57 1.61
מתוכם שומן טראנס (גרם)00.01
כולסטרול (מ"ג)10.84 30.77
נתרן (מ"ג)120.44341.82
סיבים תזונתיים (גרם)0.59 1.67
מים (גרם)11.2932.05
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)3.018.55
ויטמין B (מ"ג)0.130.38
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.04
ויטמין B3 (מ"ג)0.040.12
ויטמין B5 (מ"ג)0.050.13
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)9.6327.34
ויטמין B12 (מק"ג)0.030.07
ויטמין C (מ"ג)0.61.71
ויטמין D (מק"ג)0.020.05
ויטמין E (מ"ג)0.020.07
ויטמין K (מק"ג)0.060.18
סידן (מ"ג)41.82118.7
ברזל (מ"ג)0.140.41
מגנזיום (מ"ג)2.948.35
זרחן (מ"ג)17.3749.29
אבץ (מ"ג)0.070.19
אשלגן (מ"ג)37.73107.08
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.040.1
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.030.09
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.080.23
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.070.21

מתכונים חלופיים

המלצות AI

ניתן להתייעץ ולקבל משוב על המתכון.
רוצים לקבל עזרה מדיאטנית ה-AI שלנו? משף ה-AI שלנו?

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6% 11.1% 28.2% 54.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.14 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.