דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 328 גרם למנה\יחידה (6-7 מנות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הוראות ועצות מקדימות:
  • 1 לשמן מעט תבנית בקוטר 24 ס"מ, ולחמם מראש את התנור לחום של 190 מעלות צלזיוס.
  • 2 אפשר לאפות את הטארט במנות אישיות. אפשר גם להכין מראש ולאפות בסמוך להגשה.
  • 3 אם המאפה לא יוצא מהתבנית, להכניס את התבנית לקערה גדולה עם מעט מים חמים.
  • אופן ההכנה:
  • 1 להמיס במחבת את הסוכר לקרמל, להוסיף את החמאה הרכה, לערבב ולמזוג את הקרמל לתבנית.
  • 2 לסדר מעל את התפוחים (5-6 תפוחים ירוקים קלופים וחתוכים לפלחים) בצורה יפה. לתבל בתמצית הוניל והקינמון.
  • 3 להניח על התפוחים עיגול של בצק (חבילת בצק עלים חתוך קצת יותר מגודל התבנית) ולחורר. הבצק צריך להיות גדול מעט מקוטר התבנית, להכניס אותו מהצדדים כלפי פנימה כך שיעטוף את המילוי מהצדדים.
  • 4 לאפות את הטארט עד להזהבת הבצק, להמתין דקה ואז להפוך על צלחת הגשה.
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית בגודל 24.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של בתיה דורון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)792242
חלבונים (גרם)8.56 2.61
פחמימות (גרם)10031
מתוכן סוכרים (גרם)42.58 12.99
שומנים (גרם)39.91 12.18
מתוכם שומן רווי (גרם)20.62 6.29
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.50.15
כולסטרול (מ"ג)24.6 7.51
נתרן (מ"ג)345.4105.4
סיבים תזונתיים (גרם)4.18 1.28
מים (גרם)124.6938.05
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)7.32.23
ויטמין B (מ"ג)0.40.12
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.190.06
ויטמין B5 (מ"ג)0.080.03
ויטמין B6 (מ"ג)0.050.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)4.371.33
ויטמין C (מ"ג)0.010
ויטמין E (מ"ג)0.270.08
ויטמין K (מק"ג)4.721.44
סידן (מ"ג)9.782.98
ברזל (מ"ג)0.240.07
מגנזיום (מ"ג)7.482.28
זרחן (מ"ג)17.625.38
אבץ (מ"ג)0.060.02
אשלגן (מ"ג)176.9854
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)00
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)00
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.7% 26.1% 5.6% 65.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.37 (0.38 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.