דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

979 גרם לכל המתכון

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מנפים את הקמחים לקערת המיקסר (כולל הגואר גאם או הקסנטאן גאם), מוסיפים מלח ומערבבים היטב.
  • 2 מוסיפים את הביצים (להתחיל עם 4 ולהוסיף במידת הצורך) ולשים במיקסר עם וו לישה.
  • 3 כאשר הבצק נפרד מדפנות הקערה ונוצר גוש בצק, לעצור את פעולת המיקסר.
  • 4 לכסות את הבצק ולתת לו "לנוח" כחצי שעה.
  • 5 לחלק את הבצק ל- 4 חלקים ולרדד כל חלק לעלה דקיק. חלק מהעלים אפשר לחתוך (נוח בעזרת גלגלת לחיתוך פיצה) לעלי לזניה
  • וחלק לחתוך בצורת + ל- 4 חלקים וכל רבע להעביר במכונת פסטה לאטריות למרק ולחתוך את האטריות לגודל הרצוי.
  • 6 ניתן לחלק עלה לרוחב מכונת הפסטה, להשאיר את האורך ולהעביר במכונה ליצירת אטריות רחבות.
  • 7 לאחר שהאטריות/דפי הלזניה מוכנים, להשאיר לייבוש על משטח העבודה לפחות לשעה (אפשר להניח לייבוש על מגבת או בד).
  • 8 את האטריות מבשלים כ- 4 דקות במים רותחים ומומלחים, מסננים, שוטפים במים קרים ושומרים בכלי במקרר.
  • 9 בתיאבון חיוך

יוצא כ- 350 גרם אטריות מוכנות. אם אין מכונת פסטה אפשר לחתוך בעזרת גלגלת לחיתוך פיצה או סכין - לוקח יותר זמן ופחות יפה אך הטעם נשאר. הבצק קל להכנה ונוח לרידוד. מהבצק הזה ניתן להכין את כל סוגי האטריות, ספגטי, רביולי ולזניה. ניתן כמובן להכפיל את הכמות. אפשר חלק מהבצק להכין וחלק להקפיא עטוף היטב בניילון נצמד.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של רות

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילכל המתכוןל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)2,938300
חלבונים (גרם)52.16 5.33
פחמימות (גרם)56458
מתוכן סוכרים (גרם)1.07 0.11
שומנים (גרם)50.13 5.12
מתוכם שומן רווי (גרם)11.87 1.21
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.110.01
כולסטרול (מ"ג)1,079 110.19
נתרן (מ"ג)2,412246.34
סיבים תזונתיים (גרם)23.25 2.37
מים (גרם)220.8422.56
ויטמין A (מק"ג)46447.4
ויטמין B (מ"ג)6.740.69
ויטמין B1 (מ"ג)0.120.01
ויטמין B2 (מ"ג)1.330.14
ויטמין B3 (מ"ג)0.220.02
ויטמין B5 (מ"ג)4.450.45
ויטמין B6 (מ"ג)0.490.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)136.313.92
ויטמין B12 (מק"ג)2.580.26
ויטמין D (מק"ג)5.950.61
ויטמין E (מ"ג)3.050.31
ויטמין K (מק"ג)0.870.09
סידן (מ"ג)163.4816.7
ברזל (מ"ג)5.090.52
מגנזיום (מ"ג)34.853.56
זרחן (מ"ג)574.258.65
אבץ (מ"ג)3.750.38
אשלגן (מ"ג)400.5640.92
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)5.540.57
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.140.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)4.510.46
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)10.611.08
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)9.891.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.4% 7.3% 7.6% 81.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.08 (0.08 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה