דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

979 גרם לכל המתכון

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מנפים את הקמחים לקערת המיקסר (כולל הגואר גאם או הקסנטאן גאם), מוסיפים מלח ומערבבים היטב.
  • 2 מוסיפים את הביצים (להתחיל עם 4 ולהוסיף במידת הצורך) ולשים במיקסר עם וו לישה.
  • 3 כאשר הבצק נפרד מדפנות הקערה ונוצר גוש בצק, לעצור את פעולת המיקסר.
  • 4 לכסות את הבצק ולתת לו "לנוח" כחצי שעה.
  • 5 לחלק את הבצק ל- 4 חלקים ולרדד כל חלק לעלה דקיק. חלק מהעלים אפשר לחתוך (נוח בעזרת גלגלת לחיתוך פיצה) לעלי לזניה
  • וחלק לחתוך בצורת + ל- 4 חלקים וכל רבע להעביר במכונת פסטה לאטריות למרק ולחתוך את האטריות לגודל הרצוי.
  • 6 ניתן לחלק עלה לרוחב מכונת הפסטה, להשאיר את האורך ולהעביר במכונה ליצירת אטריות רחבות.
  • 7 לאחר שהאטריות/דפי הלזניה מוכנים, להשאיר לייבוש על משטח העבודה לפחות לשעה (אפשר להניח לייבוש על מגבת או בד).
  • 8 את האטריות מבשלים כ- 4 דקות במים רותחים ומומלחים, מסננים, שוטפים במים קרים ושומרים בכלי במקרר.
  • 9 בתיאבון חיוך

יוצא כ- 350 גרם אטריות מוכנות. אם אין מכונת פסטה אפשר לחתוך בעזרת גלגלת לחיתוך פיצה או סכין - לוקח יותר זמן ופחות יפה אך הטעם נשאר. הבצק קל להכנה ונוח לרידוד. מהבצק הזה ניתן להכין את כל סוגי האטריות, ספגטי, רביולי ולזניה. ניתן כמובן להכפיל את הכמות. אפשר חלק מהבצק להכין וחלק להקפיא עטוף היטב בניילון נצמד.

- פרסומת -

הצטרפו אל הבלוג של רות

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילכל המתכוןל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)2,938 קלוריות300 קלוריות
חלבונים52.2 גרם5.3 גרם
פחמימות564 גרם58 גרם
מתוכן סוכרים1.1 גרם0.1 גרם
שומנים50.1 גרם5.1 גרם
מתוכם שומן רווי11.9 גרם1.2 גרם
מתוכם שומן טראנס110.2 מ"ג11.3 מ"ג
כולסטרול1.1 גרם0.1 גרם
נתרן2.4 גרם0.2 גרם
סיבים תזונתיים23.3 גרם2.4 גרם
מים220.8 גרם22.6 גרם
ויטמין A464 מק"ג47.4 מק"ג
ויטמין B (סה"כ)6.7 מ"ג0.7 מ"ג
ויטמין B1116 מק"ג11.8 מק"ג
ויטמין B21.3 מ"ג0.1 מ"ג
ויטמין B3217.5 מק"ג22.2 מק"ג
ויטמין B54.4 מ"ג0.5 מ"ג
ויטמין B6493 מק"ג50.4 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B9136.3 מק"ג13.9 מק"ג
ויטמין B122.6 מק"ג0.3 מק"ג
ויטמין D5.9 מק"ג0.6 מק"ג
ויטמין E3 מ"ג0.3 מ"ג
ויטמין K0.9 מק"ג0.1 מק"ג
סידן163.5 מ"ג16.7 מ"ג
ברזל5.1 מ"ג0.5 מ"ג
מגנזיום34.8 מ"ג3.6 מ"ג
זרחן574.2 מ"ג58.7 מ"ג
אבץ3.7 מ"ג0.4 מ"ג
אשלגן400.6 מ"ג40.9 מ"ג
חומצות שומן רב בלתי רוויות5.5 גרם0.6 גרם
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3139.2 מ"ג14.2 מ"ג
חומצה לינולאית-אומגה 64.5 גרם0.5 גרם
חומצות שומן חד בלתי רוויות10.6 גרם1.1 גרם
חומצת שומן אולאית-אומגה 99.9 גרם1 גרם

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.4% 7.3% 7.6% 81.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.