דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת אגוזים ושוקולד
עוגת אגוזים ושוקולד
עוגה טעימה ללא קמח

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 33 גרם למנה\יחידה (כ- 12 מנות מכל עוגה (סה"כ 2 עוגות))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 בקערת מיקסר להקציף שני חלבונים לקצף רך. להוסיף בזרם דק 30 גרם מכמות הסוכר ולהמשיך להקציף עד לקבלת קצף יציב. להעביר לקערה נפרדת.
  • 2 באותה קערת מיקסר (אין צורך לשטוף את הקערה) להקציף את הביצים השלמות ושני חלמונים, להוסיף בזרם דק את יתרת הסוכר (70 גרם) ולהקציף לתערובת תפוחה ובהירה.
  • 3 להוסיף את כל האגוזים, אבקת הקקאו והשוקולד המריר, ולערבב היטב.
  • 4 לקפל את החלבונים לתוך תערובת השוקולד. להוסיף את החמאה ולערבב בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 5 להעביר את התערובת ל- 2 תבניות אינגליש קייק ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות למשך כ- 40 דקות (בבדיקת הקיסם - יוצא יבש עם מעט פירורים לחים).
  • 6 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות אירנה בן שוע

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)133402
חלבונים (גרם)3.83 11.6
פחמימות (גרם)929
מתוכן סוכרים (גרם)4.58 13.89
שומנים (גרם)9.13 27.68
מתוכם שומן רווי (גרם)2.43 7.37
מתוכם שומן טראנס (גרם)00.01
כולסטרול (מ"ג)44.9 136.05
נתרן (מ"ג)17.0951.77
סיבים תזונתיים (גרם)1.23 3.73
מים (גרם)8.9627.16
ויטמין A (מק"ג)18.8857.2
ויטמין B (מ"ג)0.561.71
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.16
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.19
ויטמין B3 (מ"ג)0.130.38
ויטמין B5 (מ"ג)0.230.68
ויטמין B6 (מ"ג)0.090.26
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)11.4434.68
ויטמין B12 (מק"ג)0.10.31
ויטמין C (מ"ג)0.391.17
ויטמין D (מק"ג)0.230.7
ויטמין E (מ"ג)0.82.43
ויטמין K (מק"ג)0.641.93
סידן (מ"ג)14.3543.47
ברזל (מ"ג)0.561.69
מגנזיום (מ"ג)13.2640.17
זרחן (מ"ג)49.83151.01
אבץ (מ"ג)0.331.01
אשלגן (מ"ג)76.03230.4
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.882.68
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.05
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.832.53
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)2.928.84
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)2.868.68

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.2% 38.6% 16.2% 40%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.69 (0.76 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.