דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תבשיל אטריות בכורכום

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 137 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בסיר לחמם את השמן ולהכניס את האטריות. לערבב.
  • 2 להוסיף את התבלינים ולערבב עד שכל האטריות מצופות בשמן ובתבלינים.
  • 3 להתחיל להוסיף את המים בהדרגה, בהתחלה להוסיף כוס אחת ולתת לרתוח, לבחוש ולבדוק אם צריך עוד מים.
  • 4 להוסיף כל פעם מעט מים עד שהאטריות מוכנות ואין נוזלים (כ- 20-25 דקות).
  • 5 להגיש כתוספת לבשר/עוף או סתם ככה.
  • 6 בתיאבון חיוך

מעולה לחיסול החמץ בבית לפני חג פסח. המתכון הוא תבשיל אטריות מרוקאי בנוסח שלי.

- פרסומת -

הצטרפו אל דף הפייסבוק של פזית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)137 קלוריות100 קלוריות
חלבונים3.9 גרם2.8 גרם
פחמימות23 גרם17 גרם
מתוכן סוכרים26.3 מ"ג19.2 מ"ג
שומנים3.3 גרם2.4 גרם
מתוכם שומן רווי205.9 מ"ג150.5 מ"ג
נתרן353.6 מ"ג258.4 מ"ג
סיבים תזונתיים195.3 מ"ג142.8 מ"ג
מים72 גרם52.7 גרם
ליקופן0 מק"ג0 מק"ג
ויטמין A0 מק"ג0 מק"ג
ויטמין B (סה"כ)60.8 מק"ג44.4 מק"ג
ויטמין B11.3 מק"ג1 מק"ג
ויטמין B22.1 מק"ג1.5 מק"ג
ויטמין B342.3 מק"ג30.9 מק"ג
ויטמין B614.7 מק"ג10.8 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B90.3 מק"ג0.2 מק"ג
ויטמין C228.2 מק"ג166.8 מק"ג
ויטמין E25.5 מק"ג18.7 מק"ג
ויטמין K0.3 מק"ג0.2 מק"ג
סידן4.3 מ"ג3.1 מ"ג
ברזל363.2 מק"ג265.5 מק"ג
מגנזיום2.5 מ"ג1.8 מ"ג
זרחן2.3 מ"ג1.7 מ"ג
אבץ44.3 מק"ג32.4 מק"ג
אשלגן21.5 מ"ג15.7 מ"ג
חומצות שומן רב בלתי רוויות18.6 מ"ג13.6 מ"ג
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 34 מ"ג2.9 מ"ג
חומצה לינולאית-אומגה 614.5 מ"ג10.6 מ"ג
חומצות שומן חד בלתי רוויות14.3 מ"ג10.4 מ"ג
חומצת שומן אולאית-אומגה 914.3 מ"ג10.4 מ"ג

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.6% 11% 12.7% 75.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.