דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת גבינה שוקולדית במיוחד לשבועות, צילום: קדם

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 162 גרם למנה\יחידה (כ- 12 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 להכנת הבסיס - מערבבים בקערה את הוופלים המרוסקים עם החמאה הרכה והליקר.
  • 2 שוטחים בתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ ומהדקים. מצננים במקרר עד שתערובת העוגה מוכנה.
  • 3 להכנת שכבת הגבינה - ממיסים את השוקולד מעל אמבט מים חמים או במיקרוגל. בקערת המיקסר טורפים היטב את הגבינה עם הסוכר. מוסיפים את הביצים, כל אחת בנפרד ואת תמצית הוניל.
  • 4 מוסיפים את השוקולד המומס, את הקמח ואת השמנת החמוצה (כוס) ומערבבים. יוצקים את התערובת לתבנית.
  • 5 מכניסים לתנור תבנית עם מים רותחים. מניחים את התבנית עם העוגה על רשת גבוהה יותר.
  • 6 אופים שעה ורבע בתנור שחומם מראש לחום בינוני-נמוך, 160 מעלות, עד שהשוליים מוכנים והמרכז עדיין רוטט מעט.
  • 7 מכבים את התנור ומצננים בתוכו את העוגה. שומרים במקרר.
  • 8 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ.

צילום: קדם. מהספר "גבינה, עוגות וקינוחים" - אלינוער רבין - בהוצאת "קוראים".

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)379233
חלבונים (גרם)12.42 7.65
פחמימות (גרם)3622
מתוכן סוכרים (גרם)11.29 6.96
שומנים (גרם)20.44 12.6
מתוכם שומן רווי (גרם)12.58 7.75
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)97.54 60.12
נתרן (מ"ג)290.73179.19
סיבים תזונתיים (גרם)1.56 0.96
מים (גרם)13.178.12
ויטמין A (מק"ג)27.216.76
ויטמין B (מ"ג)0.40.25
ויטמין B1 (מ"ג)0.010
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.05
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.260.16
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)7.994.92
ויטמין B12 (מק"ג)0.150.09
ויטמין D (מק"ג)0.350.21
ויטמין E (מ"ג)0.180.11
ויטמין K (מק"ג)0.050.03
סידן (מ"ג)43.4326.77
ברזל (מ"ג)0.30.18
מגנזיום (מ"ג)2.091.29
זרחן (מ"ג)33.6920.76
אבץ (מ"ג)0.220.14
אשלגן (מ"ג)24.314.98
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.320.2
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.260.16
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.620.38
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.580.36

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.2% 28.9% 17.6% 51.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.42 (0.43 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.