דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
חרוסת לפסח בסגנון ירושלמי

מצרכים למתכון

3.8 ק"ג לכל המתכון

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 את התמרים החומים ללא הגלעין וללא העוקץ טוחנים במכונת בשר.
  • 2 את התפוחים מזנים שונים (רצוי 2 ירוקים) טוחנים גם כן.
  • 3 חוץ מהיין, מערבבים את הכל. כשהכל מעורבב, מוסיפים קצת מהיין וממשיכים לערבב.
  • 4 כל פעם מוסיפים קצת עד שמגיעים לסמיכות של טיט (זכר לטיט שהכינו
  • אבותינו במצרים).
  • 5 מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר.
  • 6 טעים בכפות, טעים על מצה והכי טעים - ליישר חיוך
  • 7 חג שמח!

תכולה: קערה משפחתית שמספיקה לרוב ימי החג.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אילה מגל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילכל המתכוןל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)10,407274
חלבונים (גרם)206.97 5.45
פחמימות (גרם)1,03027
מתוכן סוכרים (גרם)152.51 4.02
שומנים (גרם)582.3 15.34
מתוכם שומן רווי (גרם)75.1 1.98
נתרן (מ"ג)45.651.2
סיבים תזונתיים (גרם)195.17 5.14
מים (גרם)1,30134.29
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)31.590.83
ויטמין B (מ"ג)4.140.11
ויטמין B1 (מ"ג)0.30.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.430.01
ויטמין B3 (מ"ג)1.710.04
ויטמין B5 (מ"ג)1.090.03
ויטמין B6 (מ"ג)0.610.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)4.450.12
ויטמין C (מ"ג)61.241.61
ויטמין E (מ"ג)1.680.04
ויטמין K (מק"ג)11.930.31
סידן (מ"ג)160.264.22
ברזל (מ"ג)2.350.06
מגנזיום (מ"ג)78.362.06
זרחן (מ"ג)183.014.82
אבץ (מ"ג)1.140.03
אשלגן (מ"ג)1,44938.18
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.680.02
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.140
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.530.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.230.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.180

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.7% 28.9% 10.3% 51.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.47 (0.56 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.