דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
חצילים קלויים בתוספת לאבנה, צילום: דניאל לילה

מצרכים למתכון

3 מנות/יחידות, 336 גרם למנה\יחידה (2-3 מנות)

  • שום - ראש
    ראש שום כתוש
  • חציל - 2 יחידה בינונית - סה"כ (660 גרם)
    חצילים פרוסים בעובי סנטימטר
  • נענע - גבעול (3 גרם)
    5 עלי נענע רעננים
  • מיץ לימון - יחידה (30 מ"ל)
  • שמן זית - 9 כף - סה"כ (90 מ"ל)
    לפי הטעם
  • מלח גס - 2 קורט
    לפי הטעם
  • יוגורט טבעי 1.5% - גביע (150 מ"ל)
    להשתמש ביוגורט 20% שומן
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • להכנת הלאבנה:
  • 1 מסננים יוגורט (20% שומן) 24 שעות במסננת עם חיתול בד מיוחד.
  • 2 מוסיפים מעט מלח (קורט) ושמן זית (כ- 3 כפות).
  • להכנת החצילים:
  • 1 מחממים מראש תנור ל- 180 מעלות.
  • 2 חורצים עם מזלג את החצילים וקולים אותם עם שום, מלח גס (קורט) ושמן זית (כ- 3 כפות) למשך 30 דקות.
  • 3 על צלחת הגשה שמים לאבנה בנדיבות, מניחים את החציל, מפזרים את עלי הנענע, בוזקים שמן זית (כ- 3 כפות) ומיץ לימון.
  • 4 בתיאבון חיוך

כמויות המלח ושמן הזית מוערכות ולא ניתנו על ידי יוצר המתכון.

- פרסומת -

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)393117
חלבונים (גרם)5.57 1.66
פחמימות (גרם)319
מתוכן סוכרים (גרם)7.52 2.24
שומנים (גרם)28.98 8.62
מתוכם שומן רווי (גרם)4.32 1.28
נתרן (מ"ג)561.68167
סיבים תזונתיים (גרם)6.11 1.82
מים (גרם)221.2265.77
ויטמין A (מק"ג)6.531.94
ויטמין B (מ"ג)2.650.79
ויטמין B1 (מ"ג)0.220.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.02
ויטמין B3 (מ"ג)1.510.45
ויטמין B5 (מ"ג)0.320.1
ויטמין B6 (מ"ג)0.490.15
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)33.8710.07
ויטמין C (מ"ג)15.084.48
ויטמין E (מ"ג)0.940.28
ויטמין K (מק"ג)6.792.02
סידן (מ"ג)134.3339.94
ברזל (מ"ג)1.080.32
מגנזיום (מ"ג)31.439.34
זרחן (מ"ג)70.9221.09
אבץ (מ"ג)0.560.17
אשלגן (מ"ג)383.82114.12
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.270.08
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.230.07
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.050.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.040.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.5% 40.2% 7.7% 43.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.