דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
חצילים קלויים בתוספת לאבנה, צילום: דניאל לילה

מצרכים למתכון

3 מנות/יחידות, 336 גרם למנה\יחידה (2-3 מנות)

  • שום - ראש
    ראש שום כתוש
  • חציל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (660 גרם)
    חצילים פרוסים בעובי סנטימטר
  • נענע - גבעול (3 גרם)
    5 עלי נענע רעננים
  • מיץ לימון - יחידה (30 מ"ל)
  • שמן זית - 9 כפות - סה"כ (90 מ"ל)
    לפי הטעם
  • מלח גס - 2 קורט
    לפי הטעם
  • יוגורט טבעי 1.5% - גביע (150 מ"ל)
    להשתמש ביוגורט 20% שומן
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • להכנת הלאבנה:
  • 1 מסננים יוגורט (20% שומן) 24 שעות במסננת עם חיתול בד מיוחד.
  • 2 מוסיפים מעט מלח (קורט) ושמן זית (כ- 3 כפות).
  • להכנת החצילים:
  • 1 מחממים מראש תנור ל- 180 מעלות.
  • 2 חורצים עם מזלג את החצילים וקולים אותם עם שום, מלח גס (קורט) ושמן זית (כ- 3 כפות) למשך 30 דקות.
  • 3 על צלחת הגשה שמים לאבנה בנדיבות, מניחים את החציל, מפזרים את עלי הנענע, בוזקים שמן זית (כ- 3 כפות) ומיץ לימון.
  • 4 בתיאבון חיוך

כמויות המלח ושמן הזית מוערכות ולא ניתנו על ידי יוצר המתכון.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)393117
חלבונים (גרם)5.57 1.66
פחמימות (גרם)319
מתוכן סוכרים (גרם)7.52 2.24
שומנים (גרם)28.98 8.62
מתוכם שומן רווי (גרם)4.32 1.28
נתרן (מ"ג)561.68167
סיבים תזונתיים (גרם)6.11 1.82
מים (גרם)221.2265.77
ויטמין A (מק"ג)6.531.94
ויטמין B (מ"ג)2.650.79
ויטמין B1 (מ"ג)0.220.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.02
ויטמין B3 (מ"ג)1.510.45
ויטמין B5 (מ"ג)0.320.1
ויטמין B6 (מ"ג)0.490.15
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)33.8710.07
ויטמין C (מ"ג)15.084.48
ויטמין E (מ"ג)0.940.28
ויטמין K (מק"ג)6.792.02
סידן (מ"ג)134.3339.94
ברזל (מ"ג)1.080.32
מגנזיום (מ"ג)31.439.34
זרחן (מ"ג)70.9221.09
אבץ (מ"ג)0.560.17
אשלגן (מ"ג)383.82114.12
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.270.08
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.230.07
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.050.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.040.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.5% 40.2% 7.7% 43.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.78 (0.94 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.