דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סלט חצילים ברוטב עגבניות
סלט חצילים ברוטב עגבניות
סלט חצילים עם רוטב נהדר

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 203 גרם למנה\יחידה (כ- 6 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לקלוף את החצילים שורה כן שורה לא (ליצירת פסים), לחתוך את החצילים לפרוסות ולהעמיד במסננת עם המלח הגס לשעה.
  • 2 לחמם במחבת את השמן.
  • 3 לנקות את החצילים בנייר סופג ולהכניס למחבת לטיגון משני הצדדים עד שהם שחומים. להוציא לנייר סופג.
  • 4 באותה המחבת להכניס את הפלפל האדום החתוך לרצועות ולטגן כחמש דקות עד שהם רכים.
  • 5 להוסיף את שיני השום הקצוצות, הרסק, התבלינים והמים ולהביא לרתיחה.
  • 6 לכסות ולבשל 20 דקות על אש נמוכה.
  • 7 להוסיף את החצילים המטוגנים ולבשל עוד 10 דקות.
  • 8 במידה וחסר נוזלים להוסיף עוד מעט מים.
  • 9 לפני ההגשה לקצוץ פטרוזיליה ולהוסיף לסלט.
  • 10 להכין את החלה לטבילה ברוטב הנפלא.
  • 11 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם בישול. זמן ההכנה כולל את זמן השריית החציל במלח.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של פזית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)16581
חלבונים (גרם)2.65 1.31
פחמימות (גרם)1910
מתוכן סוכרים (גרם)5.83 2.87
שומנים (גרם)9.78 4.83
מתוכם שומן רווי (גרם)0.69 0.34
נתרן (מ"ג)596.07294.11
סיבים תזונתיים (גרם)3.95 1.95
מים (גרם)154.6576.31
ויטמין A (מק"ג)126.1962.26
ויטמין B (מ"ג)1.880.93
ויטמין B1 (מ"ג)0.140.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.03
ויטמין B3 (מ"ג)1.130.56
ויטמין B5 (מ"ג)0.20.1
ויטמין B6 (מ"ג)0.310.15
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)38.2518.87
ויטמין C (מ"ג)101.9450.3
ויטמין E (מ"ג)1.470.73
ויטמין K (מק"ג)161.9579.91
סידן (מ"ג)35.5717.55
ברזל (מ"ג)1.30.64
מגנזיום (מ"ג)24.0511.87
זרחן (מ"ג)41.3320.39
אבץ (מ"ג)0.380.19
אשלגן (מ"ג)303.03149.52
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.220.11
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.190.1
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.060.03
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.060.03

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.1% 27.4% 7.4% 54.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.45 (0.54 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.