דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
דג אמנון שלם בתנור
דג אמנון שלם בתנור
דג אמנון בתנור

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 1.02 ק"ג למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 משרים את הדג בקערה עם המים ומיץ הלימון למשך כשעה, מסננים מהנוזלים ומייבשים עם מגבת.
  • 2 בתבנית (אפשר חד פעמית בגודל בינוני) מסדרים שכבה של פרוסות עגבניות.
  • 3 בקערה קטנה מערבבים את שמן הזית, השום והתבלינים.
  • 4 חורצים 3 חריצים בכל דג, מורחים בעזרת מברשת את הדג בתערובת השמן והתבלינים, מניחים אותם בתבנית על פרוסות העגבניות ואת יתרת תערובת התבלינים מוזגים בתבנית.
  • 5 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 20 דקות מכוסה בנייר אפייה ומעליו נייר כסף, וכ- 20 דקות נוספות ללא הכיסוי (תלוי בסוג התנור). תיהנו מדג אמנון שלם טעים בתנור!
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית בינונית מתאימה.

הערך התזונתי לא מדויק מכיוון שלא כל שמן הזית נספג בדגים. כמו כן, לא אוכלים את כל 1.2 ק"ג הדגים, אלא מסירים בדרך כלל את הראש והעצמות. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)1,112109
חלבונים (גרם)161.73 15.92
פחמימות (גרם)222
מתוכן סוכרים (גרם)9.23 0.91
שומנים (גרם)44.09 4.34
מתוכם שומן רווי (גרם)9.91 0.98
כולסטרול (מ"ג)342 33.66
נתרן (מ"ג)2,128209.46
סיבים תזונתיים (גרם)3.97 0.39
מים (גרם)777.1576.49
ליקופן (מ"ג)10.51.03
ויטמין A (מק"ג)97.79.62
ויטמין B (מ"ג)37.793.72
ויטמין B1 (מ"ג)0.720.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.560.05
ויטמין B3 (מ"ג)30.653.02
ויטמין B5 (מ"ג)4.530.45
ויטמין B6 (מ"ג)1.240.12
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)90.088.87
ויטמין B12 (מק"ג)11.161.1
ויטמין C (מ"ג)92.789.13
ויטמין E (מ"ג)6.930.68
ויטמין K (מק"ג)62.236.12
סידן (מ"ג)205.3220.21
ברזל (מ"ג)8.990.88
מגנזיום (מ"ג)250.5324.66
זרחן (מ"ג)1,356133.5
אבץ (מ"ג)3.280.32
אשלגן (מ"ג)3,222317.13
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)3.830.38
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.30.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.910.19
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)5.850.58
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)4.710.46

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.7% 19% 69.8% 9.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.24 (0.24 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.