דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגיות שטוחות עם כל טוב ללא גלוטן וסוכר
עוגיות שטוחות עם כל טוב ללא גלוטן וסוכר
עוגיות נהדרות בצורות שילדים אוהבים

מצרכים למתכון

65 מנות/יחידות, 11 גרם למנה\יחידה (כ- 65 עוגיות (תלוי בגודלן))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בוררים את הפשתן, השקדים, העדשים והכוסמת, טוחנים ומעבירים לקערה.
  • 2 מוסיפים קמח קונדיטור, תחליף סוכר ואבקת אפייה, ומערבבים היטב.
  • 3 מוסיפים את שאר החומרים ולשים ביד עד לקבלת בצק קשה ושומני. במידת הצורך מוסיפים עוד מעט שמן רגיל/קוקוס ו/או נוזל.
  • 4 מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים. על נייר אפייה לא מקומח מרדדים כל חלק לעלה בעובי כ- 5-6 מ"מ (מרדדים מכיוון האמצע, כל פעם לצד אחר).
  • 5 קורצים עוגיות בעזרת חותכני עוגיות, כוס או סכין.
  • 6 מניחים את העוגיות בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים קטנים.
  • 7 אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות בין 8 ל- 10 דקות. לאחר שהעוגיות התקררו, שומרים בכלי אטום.
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר לקצר תהליכים ולהשתמש בקמחים מוכנים - במקום עדשים, יש קמח אפונה צהובה.

הערך התזונתי לא כולל את תחליף הסוכר ודבש החרובים. העוגיות דורשות קצת עבודה, אך האפייה קצרה והן בריאות מאוד.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של רות

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)45402
חלבונים (גרם)1.01 9.11
פחמימות (גרם)439
מתוכן סוכרים (גרם)0.02 0.21
שומנים (גרם)2.64 23.79
מתוכם שומן רווי (גרם)0.24 2.14
נתרן (מ"ג)27.21245.34
סיבים תזונתיים (גרם)0.63 5.65
מים (גרם)1.210.85
ויטמין B (מ"ג)24.130.22
ויטמין B1 (מ"ג)00.01
ויטמין B2 (מ"ג)00.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.13
ויטמין B5 (מ"ג)0.010.05
ויטמין B6 (מ"ג)00.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.221.94
ויטמין E (מ"ג)00.01
ויטמין K (מק"ג)0.030.26
סידן (מ"ג)0.958.54
ברזל (מ"ג)0.010.11
מגנזיום (מ"ג)0.797.16
זרחן (מ"ג)1.089.75
אבץ (מ"ג)0.010.09
אשלגן (מ"ג)1.4713.23
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)00.03
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)00.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00.03
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.3% 30.6% 11.7% 50.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.49 (0.56 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.