דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סחלב חם
סחלב חם
ביתי וטעים בימי החורף

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 263 גרם למנה\יחידה (2 כוסות (ספלים))

  • חלב - 2 כוסות - סה"כ (480 מ"ל)
  • קורנפלור - 3 כפיות - סה"כ (12 גרם)
    גדושות
  • סוכר - 2 כפיות שטוחות - סה"כ (10 גרם)
    כפית לכל כוס (לפי הטעם האישי)
  • סוכר וניל - 2 שקיות - סה"כ (20 גרם)
  • קינמון - כפית שטוחה
    כ- 1/2 כפית לכל כוס
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 למזוג כוס וחצי חלב בקלחת על הגז ולהביא לרתיחה. לחצי כוס החלב הקר שנשארה לנו להוסיף את הקורנפלור. לערבב היטב עד שהנוזל חלק וללא גושים.
  • 2 כשהחלב כמעט רתח להוסיף את נוזל הקורנפלור לחלב החם תוך כדי בחישה, עד שהסחלב מסמיך.
  • 3 להוריד מהאש, להוסיף את הסוכר וסוכר הוניל (לא כדאי להוסיף הרבה סוכר כי יש את סוכר הוניל) ולפזר מעט קינמון מעל.
  • 4 יאמי - טעים מתחת לפוך חיוך
טיפ למתכון
ניתן להוסיף תוספות כמו אגוזים, קוקוס או כל תוספת שאוהבים ולאכול חם (אפשר להוסיף קצת מי ורדים מי שאוהב). אפשר להכין עם כוס חלב וכוס מים כדי לקזז בקלוריות).

המתכון באדיבות סיגל פרץ ברמר.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)22686
חלבונים (גרם)8.02 3.06
פחמימות (גרם)3313
מתוכן סוכרים (גרם)5.03 1.92
שומנים (גרם)7.22 2.75
מתוכם שומן רווי (גרם)0.01 0
כולסטרול (מ"ג)21.6 8.23
נתרן (מ"ג)120.1545.77
סיבים תזונתיים (גרם)0.8 0.3
מים (גרם)0.160.06
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)0.230.09
ויטמין B (מק"ג)29.7111.32
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)00
ויטמין B3 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.010
ויטמין B6 (מ"ג)00
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.090.03
ויטמין C (מ"ג)0.060.02
ויטמין E (מ"ג)0.030.01
ויטמין K (מק"ג)0.470.18
סידן (מ"ג)255.0897.17
ברזל (מ"ג)0.130.05
מגנזיום (מ"ג)0.90.34
זרחן (מ"ג)0.960.37
אבץ (מ"ג)0.030.01
אשלגן (מ"ג)6.572.5
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)00
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)00
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.6% 14.6% 16.3% 67.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.18 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.