דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק גריסים טעים לחורף קר

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 109 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מטגנים את הבצל בשמן עד להשחמה.
  • 2 מוסיפים את תפוח האדמה המגורד והגזר המגורד, ומערבבים היטב.
  • 3 ממלאים את הסיר במים, מוסיפים את הסלרי, השום והגריסים.
  • 4 מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ללהבה בינונית-קטנה, מתבלים בכורכום, כמון, אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט ופלפל שחור, ומערבבים.
  • 5 מבשלים כ- 45 דקות. בסוף הבישול מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומערבבים.
  • 6 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אניטה חיים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)132122
חלבונים (גרם)3.95 3.65
פחמימות (גרם)2724
מתוכן סוכרים (גרם)2.74 2.52
שומנים (גרם)1.69 1.55
מתוכם שומן רווי (גרם)0.11 0.1
נתרן (מ"ג)53.7349.52
סיבים תזונתיים (גרם)5.22 4.81
מים (גרם)73.367.55
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)208.59192.25
ויטמין B (מ"ג)0.970.89
ויטמין B1 (מ"ג)0.060.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.50.46
ויטמין B5 (מ"ג)0.210.19
ויטמין B6 (מ"ג)0.160.15
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)12.4511.48
ויטמין C (מ"ג)5.234.82
ויטמין E (מ"ג)0.320.3
ויטמין K (מק"ג)10.439.61
סידן (מ"ג)25.2723.29
ברזל (מ"ג)0.510.47
מגנזיום (מ"ג)12.2111.25
זרחן (מ"ג)32.0829.57
אבץ (מ"ג)0.220.2
אשלגן (מ"ג)212.23195.6
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.070.07
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.070.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.040.04
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.040.04

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
14% 4.5% 10.6% 70.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.06 (0.07 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.