דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שילוב נפלא של עדשים כתומות ובטטה

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 435 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לטגן את הבצל בשמן עד לשקיפות.
  • 2 להוסיף רסק עגבניות, תבלינים (חוץ מהזעתר), כוס מים ועדשים כתומות שטופות.
  • 3 לערבב, להוסיף את שאר המים ולהביא לרתיחה.
  • 4 להנמיך את האש לבינונית, להוסיף את קוביות הבטטה ולבשל כשעה.
  • 5 מדי פעם לערבב ולתקן טעמים במידת הצורך.
  • 6 כאשר המרק מוכן לכבות את האש, להוסיף זעתר ולערבב.
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מי שאוהב את המרקם הטחון יכול בהחלט לטחון את המרק.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של טלי קרסנטי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)19244
חלבונים (גרם)8.4 1.93
פחמימות (גרם)368
מתוכן סוכרים (גרם)6.56 1.51
שומנים (גרם)1.91 0.44
מתוכם שומן רווי (גרם)0.18 0.04
נתרן (מ"ג)168.0638.6
סיבים תזונתיים (גרם)10.27 2.36
מים (גרם)375.4386.22
ויטמין A (מק"ג)726.89166.94
ויטמין B (מ"ג)3.20.74
ויטמין B1 (מ"ג)0.280.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.110.03
ויטמין B3 (מ"ג)1.280.29
ויטמין B5 (מ"ג)1.070.25
ויטמין B6 (מ"ג)0.340.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)125.328.78
ויטמין C (מ"ג)16.963.89
ויטמין E (מ"ג)1.220.28
ויטמין K (מק"ג)3.870.89
סידן (מ"ג)52.4112.04
ברזל (מ"ג)2.750.63
מגנזיום (מ"ג)52.3312.02
זרחן (מ"ג)147.7333.93
אבץ (מ"ג)1.440.33
אשלגן (מ"ג)487.53111.97
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.270.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.230.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.060.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.060.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
18.1% 3.4% 14.8% 63.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.04 (0.06 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?