דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק עדשים כתום
מרק עדשים כתום
מרק עדשים כתום
מרק עדשים עם המון ירקות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 510 גרם למנה\יחידה (כ- 6 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מחממים מים בסיר ומוסיפים את כל המרכיבים. לאחר רתיחה מעבירים לבישול על אש נמוכה כחצי שעה.
  • 2 מורידים מהאש, מוציאים את ענף הסלרי, מוציאים חלק (2 כפות) מקוביות הירקות בצד וטוחנים במוט את המרק.
  • 3 מוסיפים את הירקות שהשארנו בצד ומתקנים תיבול במידת הצורך (מלח ופלפל).
  • 4 מבשלים עוד כ- 5 דקות והמרק מוכן.
  • 5 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לבקר בבלוג של דפנה מיכאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)8917
חלבונים (גרם)3.65 0.72
פחמימות (גרם)194
מתוכן סוכרים (גרם)5.73 1.12
שומנים (גרם)0.5 0.1
מתוכם שומן רווי (גרם)0.08 0.02
נתרן (מ"ג)635.22124.51
סיבים תזונתיים (גרם)5.06 0.99
מים (גרם)484.5894.98
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)591.03115.85
ויטמין B (מ"ג)2.140.42
ויטמין B1 (מ"ג)0.120.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.02
ויטמין B3 (מ"ג)1.10.22
ויטמין B5 (מ"ג)0.520.1
ויטמין B6 (מ"ג)0.240.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)67.1613.16
ויטמין C (מ"ג)13.982.74
ויטמין E (מ"ג)0.90.18
ויטמין K (מק"ג)11.22.2
סידן (מ"ג)67.1913.17
ברזל (מ"ג)1.670.33
מגנזיום (מ"ג)39.87.8
זרחן (מ"ג)93.2918.29
אבץ (מ"ג)0.740.14
אשלגן (מ"ג)441.6686.57
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.190.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.050.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.130.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.060.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.060.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
18% 1.8% 13% 67.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.02 (0.03 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.