דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוף שלם אפוי וממולא באורז, צילום: לירון איצקוביץ

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 554 גרם למנה\יחידה (כמות ל- 4 סועדים מבוגרים)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 חותכים את תפוחי האדמה לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ ומסדרים באופן אחיד על תבנית אפייה.
  • 2 מוסיפים אורז מבושל (כל אורז שרוצים - כמות של כוס אורז אחת) על תפוחי האדמה, כאשר משאירים בצד כ- 3 עד 4 כפות ממנו למילוי העוף (תלוי בגודלו).
  • 3 מושחים קלות את העוף בשמן הזית ומפזרים את התבלינים בפיזור אחיד מכל הצדדים. ממלאים בעזרת כף את בטן העוף באורז ומניחים במרכז התבנית.
  • 4 מכניסים לתנור בטמפרטורה של 220 מעלות במצב גריל להשחמה כ- 15 דקות. לאחר מכן, מוציאים והופכים בזהירות את העוף ומשיבים לתנור להשחמה של בערך 10 דקות.
  • 5 מוציאים את התבנית מהתנור ומכסים היטב בנייר כסף. משיבים לתנור בזהירות לחום של 180 מעלות במצב בישול רגיל לשעה וחצי.
  • 6 מוציאים ומפרקים את העוף לחזה וכרעיים, בעזרת כף מוציאים את האורז מתוך העוף ואת שאר האורז ואת תפוחי האדמה מגישים כתוספת.
  • 7 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את האורז (האורז בתמונה הוא המתכון לתבשיל האורז הפראי ב"מתכונים חלופיים" מצד שמאל).

- פרסומת -

המתכון באדיבות אבנר שפריר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)840 קלוריות152 קלוריות
חלבונים76.9 גרם13.9 גרם
פחמימות25 גרם5 גרם
מתוכן סוכרים1.4 גרם0.3 גרם
שומנים48.6 גרם8.8 גרם
מתוכם שומן רווי15.7 גרם2.8 גרם
כולסטרול306.3 מ"ג55.3 מ"ג
נתרן2.6 גרם0.5 גרם
סיבים תזונתיים3.1 גרם0.6 גרם
מים82.1 גרם14.8 גרם
ליקופן0 מק"ג0 מק"ג
ויטמין A40.7 מק"ג7.4 מק"ג
ויטמין B (סה"כ)2.8 מ"ג0.5 מ"ג
ויטמין B180.2 מק"ג14.5 מק"ג
ויטמין B279.8 מק"ג14.4 מק"ג
ויטמין B31.8 מ"ג0.3 מ"ג
ויטמין B5438 מק"ג79.1 מק"ג
ויטמין B6402.2 מק"ג72.6 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B932.3 מק"ג5.8 מק"ג
ויטמין C11.7 מ"ג2.1 מ"ג
ויטמין E494.8 מק"ג89.3 מק"ג
ויטמין K4.2 מק"ג0.8 מק"ג
סידן21.2 מ"ג3.8 מ"ג
ברזל1.7 מ"ג0.3 מ"ג
מגנזיום34.4 מ"ג6.2 מ"ג
זרחן82.6 מ"ג14.9 מ"ג
אבץ461.5 מק"ג83.3 מק"ג
אשלגן626.6 מ"ג113.1 מ"ג
חומצות שומן רב בלתי רוויות193.9 מ"ג35 מ"ג
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 328.5 מ"ג5.1 מ"ג
חומצה לינולאית-אומגה 6163.2 מ"ג29.5 מ"ג
חומצות שומן חד בלתי רוויות26.8 מ"ג4.8 מ"ג
חומצת שומן אולאית-אומגה 922.8 מ"ג4.1 מ"ג

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2% 31.6% 50% 16.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?