דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קינוח ללא גלוטן טעים וקל להכנה, צילום: דניאל טרכטמן

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 129 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 טורפים את הביצים עם אבקת הסוכר.
  • 2 מוסיפים את הקורנפלור, השמן (כף) והקמח התופח. טורפים בין הוספה להוספה עד קבלת בלילה ללא גושים, סמיכה אך נמזגת.
  • 3 משמנים נייר אפייה (עם חצי כף שמן).
  • 4 מוזגים כף גדושה מהבלילה ומשטחים לשכבה אחידה בצורת עיגול בעובי כ- 2 מ"מ. משטחים כך 3-4 עיגולים בתבנית.
  • 5 אופים בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות עד שהבלילה מתייבשת אך לא משחימה, במשך כ- 4 דקות.
  • 6 מוציאים ומשחררים כל עיגול בעזרת סכין רחבה, ומיד מקפלים לצורת קונוס. מניחים בכוס צרה או על הקיפול ל- 2-3 דקות לקירור.
  • 7 ממשיכים באותה הצורה עד לסיום הבלילה (סה"כ 8 קונוסים).
  • 8 מקציפים את חומרי המילוי לקצפת יציבה. מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם צנתר רחב. מזליפים קצפת לכל קונוס עד סופו ושומרים עד ההגשה במקרר.
  • 9 בתיאבון חיוך

הערות וגיוונים: במקום לאפות אפשר לטגן קלות במחבת חביתיות (בלינצ`ס). ניתן להמיר חצי כף קמח לקקאו ליצירת קונוסים כהים. במידה ויש גושים שאינם נעלמים, יש להעביר את הבלילה דרך מסננת. אפשר לעטר את הקצפת לאחר המילוי בפירות העונה, שוקולד מגורר, רוטב שוקולד/מייפל, פקאנים מסוכרים קצוצים ועוד. חשוב לשמור שעיגולי הבצק לא ישחימו, הם יישברו ולא יתקפלו. יש לעבוד מהר ולקפל לפני קירור. אפשר להגיש בכוסות גבוהות ודקות.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של רות

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)331257
חלבונים (גרם)5.62 4.37
פחמימות (גרם)4535
מתוכן סוכרים (גרם)5.94 4.62
שומנים (גרם)14.84 11.54
מתוכם שומן רווי (גרם)7.21 5.61
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)100.94 78.48
נתרן (מ"ג)196.55152.81
סיבים תזונתיים (גרם)2.22 1.72
מים (גרם)12.9610.08
ויטמין A (מק"ג)27.221.15
ויטמין B (מ"ג)0.40.31
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.06
ויטמין B3 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.260.2
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)7.996.21
ויטמין B12 (מק"ג)0.150.12
ויטמין D (מק"ג)0.350.27
ויטמין E (מ"ג)0.180.14
ויטמין K (מק"ג)0.050.04
סידן (מ"ג)81.5863.42
ברזל (מ"ג)0.30.23
מגנזיום (מ"ג)2.041.59
זרחן (מ"ג)33.6626.17
אבץ (מ"ג)0.220.17
אשלגן (מ"ג)23.5818.33
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.330.25
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.270.21
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.620.48
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.580.45

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.3% 22% 8.3% 66.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.29 (0.31 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.