דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שילוב נהדר של כרוב ושומשום

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 178 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • כרוב לבן - יחידה בינונית (1539 גרם)
    כרוב לבן חתוך לרצועות
  • שמן זית - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
  • שומשום - 1/3 כוס - סה"כ (46 גרם)
    לפי הטעם
  • מיץ לימון - 2 יחידות - סה"כ (60 מ"ל)
    2 לימונים גדולים סחוטים
  • מלח - כפית גדושה
  • שמן זית - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לחתוך את הכרוב לרצועות דקות.
  • 2 במחבת טפלון לחמם 1/4 כוס שמן זית, להוסיף את השומשום ולטגן עד שיקבל צבע זהב אבל שלא יישרף (טעמו יהפוך למר).
  • 3 לסחוט את הלימונים מעל הכרוב החתוך ולתבל במלח לפי הטעם.
  • 4 להוסיף את 1/4 כוס שמן הזית הנוספת והשומשום הקלוי (עם מעט מהשמן לטיגון) לכרוב החתוך ולערבב היטב.
  • 5 לבדוק טעמים ובתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ לתבל בסמוך להגשה (מאחר והכרוב מאבד את נפחו ומשנה את הצבע שלו).

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון/קלייה.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של שגית מלכי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)16492
חלבונים (גרם)2.82 1.58
פחמימות (גרם)106
מתוכן סוכרים (גרם)5.08 2.85
שומנים (גרם)13.24 7.43
מתוכם שומן רווי (גרם)1.97 1.1
נתרן (מ"ג)648.86364.32
סיבים תזונתיים (גרם)4.33 2.43
מים (גרם)147.4482.78
ויטמין A (מק"ג)7.74.32
ויטמין B (מ"ג)1.120.63
ויטמין B1 (מ"ג)0.10.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.04
ויטמין B3 (מ"ג)0.370.21
ויטמין B5 (מ"ג)0.330.19
ויטמין B6 (מ"ג)0.190.11
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)67.3837.83
ויטמין C (מ"ג)58.6532.93
ויטמין E (מ"ג)0.240.13
ויטמין K (מק"ג)116.9665.67
סידן (מ"ג)129.272.54
ברזל (מ"ג)0.730.41
מגנזיום (מ"ג)18.8410.58
זרחן (מ"ג)40.4922.74
אבץ (מ"ג)0.280.16
אשלגן (מ"ג)300.28168.6
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.030.02
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.030.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
14.1% 43% 9.2% 33.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1 (1.49 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.