דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סלט כרוב ברוטב סויה ושומשום
סלט כרוב ברוטב סויה ושומשום
סלט כרוב לבן ברוטב סויה, חומץ ושומשום

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 185 גרם למנה\יחידה (כ- 10 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 יש לרחוץ את הכרוב ולחתוך לחתיכות גסות.
  • 2 בקערה להוסיף את השמן, רוטב הסויה, החומץ והסוכר, ולערבב היטב.
  • 3 לפני ההגשה לשפוך את הרוטב על הכרוב ולערבב.
  • 4 לפזר שומשום מעל ושוב לערבב.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
את השומשום ניתן גם לקלות וניתן גם להוסיף צנוברים מעל.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ביחס לשאר סלטי הכרוב, זה הסלט עם מעט קלוריות, ניתן להפחית עוד קלוריות בהורדת הסוכר ושימוש בממתיק במקום, והפחתת השמן ל-5 כפות.
עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)14377
חלבונים (גרם)3.08 1.67
פחמימות (גרם)158
מתוכן סוכרים (גרם)9.42 5.1
שומנים (גרם)8.83 4.78
מתוכם שומן רווי (גרם)0.74 0.4
נתרן (מ"ג)326.38176.8
סיבים תזונתיים (גרם)3.85 2.08
מים (גרם)141.976.87
ויטמין A (מק"ג)7.74.17
ויטמין B (מ"ג)1.10.6
ויטמין B1 (מ"ג)0.090.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.03
ויטמין B3 (מ"ג)0.360.2
ויטמין B5 (מ"ג)0.330.18
ויטמין B6 (מ"ג)0.190.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)66.1835.85
ויטמין C (מ"ג)56.3330.51
ויטמין E (מ"ג)0.230.13
ויטמין K (מק"ג)116.9663.36
סידן (מ"ג)61.6133.37
ברזל (מ"ג)0.720.39
מגנזיום (מ"ג)18.4710
זרחן (מ"ג)40.0121.68
אבץ (מ"ג)0.280.15
אשלגן (מ"ג)261.72141.78
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.030.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
12.7% 29.1% 10.1% 48.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.5 (0.64 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.