דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לפת מבושלת לחורף

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 135 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • לפת - 1 ק"ג
  • תה קלאסי - 3 יחידות - סה"כ (3 גרם)
  • סוכר - 5 כפות שטוחות - סה"כ (75 גרם)
    אפשר להמתיק עוד לפי הטעם
  • מים - ליטר
    לפי הצורך
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לקלף את הלפת (להשאיר מעט מהקליפה) ולשטוף היטב.
  • 2 לחתוך כל לפת לרבעים.
  • 3 להרתיח את המים (כליטר מים), להוסיף את הלפת, הסוכר ושקיקי התה.
  • 4 לבחוש היטב ולבשל כחצי שעה על להבה נמוכה עד שהלפת תתרכך.
  • 5 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)6447
חלבונים (גרם)0.89 0.66
פחמימות (גרם)1612
מתוכן סוכרים (גרם)13.1 9.72
שומנים (גרם)0.1 0.07
מתוכם שומן רווי (גרם)0.01 0.01
נתרן (מ"ג)2014.85
סיבים תזונתיים (גרם)2.5 1.86
מים (גרם)11786.83
ויטמין B (מ"ג)0.710.53
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.370.28
ויטמין B5 (מ"ג)0.180.13
ויטמין B6 (מ"ג)0.080.06
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)11.258.35
ויטמין C (מ"ג)14.510.76
ויטמין E (מ"ג)0.030.02
ויטמין K (מק"ג)0.130.09
סידן (מ"ג)41.3430.68
ברזל (מ"ג)0.230.17
מגנזיום (מ"ג)11.258.35
זרחן (מ"ג)32.524.12
אבץ (מ"ג)0.150.11
אשלגן (מ"ג)221.44164.33
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.050.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.010.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
13% 0.5% 4.6% 81.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.01 (0.01 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.