דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לפת של שבת
לפת של שבת
מעדן לפת של שבת

מצרכים למתכון

3.67 ק"ג לכל המתכון

  • לפת - 10 יחידות בינוניות - סה"כ (2.4 ק"ג)
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • סוכר - 4 כפות גדושות
  • תה קלאסי - יחידה (1 גרם)
  • מים - 5 כוסות - סה"כ (1.2 ליטר)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לקלוף את הלפת ולחתוך כל לפת לשמונה חתיכות.
  • 2 לשים בסיר. להוסיף מים, מלח, תיון אחד ואת הסוכר.
  • 3 לבשל על הגז כשעה.
  • 4 להוריד מהאש ולסנן את המים (להשאיר רק כמה טיפות).
  • 5 להניח את הסיר על פלטת שבת כל הלילה.
  • 6 לפזר מעט מלח ולאכול בשבת! חיוך
עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילכל המתכוןל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)79122
חלבונים (גרם)17.04 0.46
פחמימות (גרם)1895
מתוכן סוכרים (גרם)139.7 3.8
שומנים (גרם)1.92 0.05
מתוכם שומן רווי (גרם)0.19 0.01
נתרן (מ"ג)2,17659.23
סיבים תזונתיים (גרם)48 1.31
מים (גרם)3,44593.77
ויטמין B (מ"ג)13.620.37
ויטמין B1 (מ"ג)0.650.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.560.02
ויטמין B3 (מ"ג)7.180.2
ויטמין B5 (מ"ג)3.410.09
ויטמין B6 (מ"ג)1.610.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)2165.88
ויטמין C (מ"ג)278.47.58
ויטמין E (מ"ג)0.480.01
ויטמין K (מק"ג)2.40.07
סידן (מ"ג)829.7622.58
ברזל (מ"ג)4.340.12
מגנזיום (מ"ג)228.056.21
זרחן (מ"ג)62416.98
אבץ (מ"ג)30.08
אשלגן (מ"ג)4,250115.67
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.010.03
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.770.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.220.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.120
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.10

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
18.7% 0.7% 6.6% 74%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.01 (0.01 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.