מרק עדשים ירוקות וירקות כתומים במיוחד לתינוקות ולימים חורפיים וסוערים - מתאים לתינוקות מגיל שנה (ניתן לטחון ולהגיש כבר מגיל 6 חודשים), 158 קלוריות למנה, 49 קלוריות ל-100 גרם
1 לקצוץ את הבצל ובסיר גדול לטגן אותו בשמן עד להזהבה.
2 לחתוך את הבטטה והגזר לקוביות, להוסיף לבצל ולערבב.
3 לאחר כשתי דקות להוסיף את העדשים המונבטות ולערבב בשנית. הערה: במידה ומשתמשים בעדשים מונבטות יש להשתמש ב- 2 כוסות עדשים ירוקות מונבטות, או להשתמש בכוס עדשים ירוקות לא מונבטות.
4 להוסיף מים רותחים ותיבול, להביא לרתיחה ולהנמיך את הלהבה.
5 לאחר 20 דקות יש לבדוק שהבטטה והגזר התרככו - אם לא, יש להמשיך בבישול 10 דקות נוספות עד לריכוך מלא.
6 אופציה: לתינוקות עד גיל שנה ניתן לסנן מכמות המים ולטחון למרקם של פירה, או לחילופין לבשל את המרק עם חצי מכמות המים (3/4 ליטר) ולטחון הכל ביחד (הערכים התזונתיים של הירקות והעדשים מופרשים למים ולכן עדיף שלא לסנן אלא לבשל מלכתחילה עם פחות מים.
7 בתיאבון
תהליך הנבטת העדשים:
רובנו אוכלים קטניות שלא הונבטו ולעיתים אף קטניות שלא הושרו במים. השריית הקטניות במים נועדה בין היתר להקל בעיכול הקטניות ולהפחית תחושת נפיחות שמתלווה לאכילת קטניות מסוגים שונים (זוהי עובדה ידועה), אך לא רק. זרעי הקטניות הם מקור מצוין וזמין לויטמינים, מינרלים וחלבונים, והשרייתם והנבטתם טרם הבישול מכפילה בכמה רמות את היתרונות התזונתיים הנפלאים האלו. חשוב להעשיר את התפריט של תינוקות ופעוטות גם בקטניות בשל ערכן התזונתי הגבוה, ואיזו דרך טובה יותר להעשיר את המזון מאשר להשתמש בכלים שנותן לנו הטבע? תהליך ההנבטה: יש לשטוף היטב את הקטניות, להשרות במים למשך 8-12 שעות ולהחליף את המים פעמיים במהלך השלב הזה. למחרת יש להעביר את הקטניות למסננת כשמתחתיה קערה לאיסוף המים, ולהרטיב כל כמה שעות. לאחר יום ניתן כבר להבחין בנביטה וניתן לבשל את הקטניה, או להמתין יום-יומיים נוספים להמשך הנביטה. בקיץ חשוב להשגיח שהקטניות לא תירקבנה ואם יש צורך ניתן להכניס למקרר.