דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
רולדת קרם שמנת מתוקה עם דובדבנים ואגוזים
רולדת קרם שמנת מתוקה עם דובדבנים ואגוזים
רולדת קרם שמנת מתוקה עם דובדבנים ואגוזים
רולדת שמנת מושחתת וטעימה

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 200 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לחמם את התנור לחום של 180 מעלות ולרפד תבנית תנור בנייר אפייה משומן קלות.
  • 2 בקערת המיקסר להקציף את החלבונים עד שנוצר קצף לבן וסמיך. להוסיף את הסוכר ולהמשיך להקציף כ- 2 דקות נוספות.
  • 3 להוסיף את החלמונים (אחד אחרי השני) והשמן. להוריד את מהירות המיקסר, להוסיף את הקמח ולערבב עוד כדקה.
  • 4 לשטח את הבלילה בתבנית (להיעזר בלקקן או כף) וליישר אותה לשכבה דקה.
  • 5 לאפות בתנור במשך כ- 20-25 דקות. לבדוק עם קיסם (אמור לצאת יבש) ולצנן את הבצק לחלוטין.
  • 6 להניח מגבת מטבח ולשים עליה את הבצק.
  • 7 בינתיים להכין את הקרם: להקציף את השמנת המתוקה עם אינסטנט פודינג הוניל, למרוח על הרולדה חצי מהכמות של הקרם ולפזר את הדובדבנים החמוצים.
  • 8 לשטח כך שהקרם יכסה את הרולדה בשכבה אחידה, לגלגל לרולדה הדוקה ולהניח על צלחת הגשה.
  • 9 למרוח את חצי כמות הקרם שנשארה על הרולדה, ולפזר את האגוזים הקצוצים בצידי העוגה לאורכה.
  • 10 בסיר קטן על אש גבוהה להמיס את הסוכר. לקחת תבנית מסיליקון בצורת כדורים, להפוך אותה ולשפוך את הסוכר המומס על הסיליקון (כך נוצרת צורה יפה). לקרר, להפריד בעדינות את הסוכר מהסיליקון ולקשט את העוגה.
  • 11 לשמור במקרר ובתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מי שרוצה רולדה פרווה יכול להשתמש בשמנת צמחית. מומלץ לקשט גם בתותי שדה טריים ונענע.
- פרסומת -

כנסו: ספר המתכונים של מרינה צ`אנורוב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)615 קלוריות307 קלוריות
חלבונים9.4 גרם4.7 גרם
פחמימות63 גרם31 גרם
מתוכן סוכרים30 גרם15 גרם
שומנים37 גרם18.5 גרם
מתוכם שומן רווי12.1 גרם6.1 גרם
מתוכם שומן טראנס15.5 מ"ג7.7 מ"ג
כולסטרול207.8 מ"ג103.8 מ"ג
נתרן179.6 מ"ג89.7 מ"ג
סיבים תזונתיים2.5 גרם1.2 גרם
מים31.1 גרם15.5 גרם
ויטמין A65.3 מק"ג32.6 מק"ג
ויטמין B (סה"כ)953.4 מק"ג476.2 מק"ג
ויטמין B116.3 מק"ג8.2 מק"ג
ויטמין B2192.1 מק"ג96 מק"ג
ויטמין B330.6 מק"ג15.3 מק"ג
ויטמין B5625.5 מק"ג312.4 מק"ג
ויטמין B669.4 מק"ג34.6 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B919.2 מק"ג9.6 מק"ג
ויטמין B120.4 מק"ג0.2 מק"ג
ויטמין D0.8 מק"ג0.4 מק"ג
ויטמין E428.4 מק"ג214 מק"ג
ויטמין K0.1 מק"ג0.1 מק"ג
סידן56.7 מ"ג28.3 מ"ג
ברזל717 מק"ג358.1 מק"ג
מגנזיום4.9 מ"ג2.4 מ"ג
זרחן80.8 מ"ג40.4 מ"ג
אבץ526.3 מק"ג262.9 מק"ג
אשלגן56.9 מ"ג28.4 מ"ג
חומצות שומן רב בלתי רוויות779.7 מ"ג389.5 מ"ג
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 319.6 מ"ג9.8 מ"ג
חומצה לינולאית-אומגה 6634.4 מ"ג316.9 מ"ג
חומצות שומן חד בלתי רוויות1.5 גרם0.7 גרם
חומצת שומן אולאית-אומגה 91.4 גרם0.7 גרם

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.2% 33.2% 8.4% 56.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?