דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
רולדת קרם שמנת מתוקה עם דובדבנים ואגוזים
רולדת קרם שמנת מתוקה עם דובדבנים ואגוזים
רולדת קרם שמנת מתוקה עם דובדבנים ואגוזים
רולדת שמנת מושחתת וטעימה

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 200 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לחמם את התנור לחום של 180 מעלות ולרפד תבנית תנור בנייר אפייה משומן קלות.
  • 2 בקערת המיקסר להקציף את החלבונים עד שנוצר קצף לבן וסמיך. להוסיף את הסוכר ולהמשיך להקציף כ- 2 דקות נוספות.
  • 3 להוסיף את החלמונים (אחד אחרי השני) והשמן. להוריד את מהירות המיקסר, להוסיף את הקמח ולערבב עוד כדקה.
  • 4 לשטח את הבלילה בתבנית (להיעזר בלקקן או כף) וליישר אותה לשכבה דקה.
  • 5 לאפות בתנור במשך כ- 20-25 דקות. לבדוק עם קיסם (אמור לצאת יבש) ולצנן את הבצק לחלוטין.
  • 6 להניח מגבת מטבח ולשים עליה את הבצק.
  • 7 בינתיים להכין את הקרם: להקציף את השמנת המתוקה עם אינסטנט פודינג הוניל, למרוח על הרולדה חצי מהכמות של הקרם ולפזר את הדובדבנים החמוצים.
  • 8 לשטח כך שהקרם יכסה את הרולדה בשכבה אחידה, לגלגל לרולדה הדוקה ולהניח על צלחת הגשה.
  • 9 למרוח את חצי כמות הקרם שנשארה על הרולדה, ולפזר את האגוזים הקצוצים בצידי העוגה לאורכה.
  • 10 בסיר קטן על אש גבוהה להמיס את הסוכר. לקחת תבנית מסיליקון בצורת כדורים, להפוך אותה ולשפוך את הסוכר המומס על הסיליקון (כך נוצרת צורה יפה). לקרר, להפריד בעדינות את הסוכר מהסיליקון ולקשט את העוגה.
  • 11 לשמור במקרר ובתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מי שרוצה רולדה פרווה יכול להשתמש בשמנת צמחית. מומלץ לקשט גם בתותי שדה טריים ונענע.
עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מרינה צ`אנורוב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)615307
חלבונים (גרם)9.41 4.7
פחמימות (גרם)6331
מתוכן סוכרים (גרם)30.02 15
שומנים (גרם)37.05 18.51
מתוכם שומן רווי (גרם)12.14 6.07
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.020.01
כולסטרול (מ"ג)207.78 103.78
נתרן (מ"ג)179.689.71
סיבים תזונתיים (גרם)2.5 1.25
מים (גרם)31.0815.52
ויטמין A (מק"ג)65.2832.61
ויטמין B (מ"ג)0.950.48
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.190.1
ויטמין B3 (מ"ג)0.030.02
ויטמין B5 (מ"ג)0.630.31
ויטמין B6 (מ"ג)0.070.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)19.189.58
ויטמין B12 (מק"ג)0.360.18
ויטמין D (מק"ג)0.840.42
ויטמין E (מ"ג)0.430.21
ויטמין K (מק"ג)0.120.06
סידן (מ"ג)56.7528.35
ברזל (מ"ג)0.720.36
מגנזיום (מ"ג)4.92.45
זרחן (מ"ג)80.7840.35
אבץ (מ"ג)0.530.26
אשלגן (מ"ג)56.928.42
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.780.39
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.630.32
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.490.75
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.390.7

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.2% 33.2% 8.4% 56.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.51 (0.53 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.