דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון וידאו

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 325 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לחמם את השמן בסיר, להוסיף את הבצל הקצוץ ולטגן מעט.
  • 2 להוסיף את השום הכתוש והפפריקה המתוקה, ולערבב היטב כל הזמן כדי שלא יישרף.
  • 3 להוסיף את הפתיתים, לערבב היטב ולטגן לפחות כ- 4 דקות עד שהפתיתים מקבלים צבע יפה.
  • 4 להוסיף את המים הרותחים (המים צריכים להיות בגובה הפתיתים), להמשיך לערבב, להוסיף את המלח והפלפל השחור, לערבב שוב מעט ולכבות את הגז ישר.
  • 5 לסגור את הסיר עם מכסה (כשהאש כבויה) ולהניח בצד למשך כ- 10 דקות.
  • 6 לאחר 10 הדקות לערבב בעדינות את הפתיתים עם מזלג או כף (להפריד בין הפתיתים), שוב להניח בצד כ- 10 דקות ושוב לערבב ולהפריד בין הפתיתים. המים מתאדים והפתיתים יוצאים כך אחד אחד (גם אחרי לילה במקרר הם לא נצמדים זה לזה).
  • 7 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של שגית מלכי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)463143
חלבונים (גרם)12.76 3.93
פחמימות (גרם)8225
מתוכן סוכרים (גרם)3.09 0.95
שומנים (גרם)8.91 2.74
מתוכם שומן רווי (גרם)0.71 0.22
נתרן (מ"ג)1,259387.78
סיבים תזונתיים (גרם)4.44 1.37
מים (גרם)202.9262.51
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)0.030.01
ויטמין B (מ"ג)0.440.14
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.140.04
ויטמין B5 (מ"ג)0.10.03
ויטמין B6 (מ"ג)0.140.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)9.813.02
ויטמין C (מ"ג)4.71.45
ויטמין E (מ"ג)0.020.01
ויטמין K (מק"ג)0.720.22
סידן (מ"ג)27.738.54
ברזל (מ"ג)0.290.09
מגנזיום (מ"ג)9.993.08
זרחן (מ"ג)29.319.03
אבץ (מ"ג)0.20.06
אשלגן (מ"ג)126.5238.98
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.060.02
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.060.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.1% 8.2% 11.8% 75.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.09 (0.1 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.