דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת זברה בחושה
עוגת זברה בחושה
עוגת זברה בחושה
עוגת זברה טעימה ויפהפייה

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 79 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 במיקסר להתחיל להקציף את הביצים, לאחר מכן להוסיף את הסוכר וסוכר הוניל, ולהמשיך להקציף עד שמתקבלת עיסה תפוחה.
  • 2 תוך כדי ערבול להוסיף לאט לאט את השמן ומיץ התפוזים.
  • 3 לנפות ולהוסיף את הקמח התופח והסודה לשתייה (או 2 כוסות קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפייה).
  • 4 לערבל לא יותר מדי, אלא רק עד שהמצרכים מתגבשים.
  • 5 להוציא מהמיקסר חצי מהבלילה. לבלילה שנותרה להוסיף עוד 2 כפות קמח ולערבב היטב. לבלילה בצד להוסיף 2 כפות קקאו + 6 כפות מיץ תפוזים + כף גרידת תפוז, ולערבב היטב.
  • 6 לשמן תבנית 24 ובעזרת 2 משפכים או בעזרת 2 כפות לשים במרכז התבנית כף מהבלילה הבהירה ומעל כף מהבלילה הכהה ושוב חוזר חלילה - בלילה בהירה ושוב כהה, וכך לראות איך העיגולים נוצרים.
  • 7 לפני שמכניסים את העוגה לתנור "להכות" על השיש מספר פעמים (להוציא את האוויר כדי שלא ייווצרו בועות וכך העוגה לא תיסדק) - "מכות קלות" כדי שהצורה לא תתקלקל.
  • 8 לאפות בתנור בחום של 170-180 מעלות למשך כ- 45 דקות (לבדוק עם קיסם שיוצא יבש). הרי לכם עוגת זברה בחושה ביתית מושלמת.
  • 9 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: 2 כפות נקיות או 2 משפכים קטנים + תבנית 24 ס"מ.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של שגית מלכי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)264332
חלבונים (גרם)4.47 5.63
פחמימות (גרם)3544
מתוכן סוכרים (גרם)17.9 22.53
שומנים (גרם)12.35 15.54
מתוכם שומן רווי (גרם)1.28 1.61
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)63.24 79.61
נתרן (מ"ג)145.65183.36
סיבים תזונתיים (גרם)0.35 0.44
מים (גרם)22.9528.89
ויטמין A (מק"ג)27.534.62
ויטמין B (מ"ג)1.151.44
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.130.17
ויטמין B3 (מ"ג)0.60.75
ויטמין B5 (מ"ג)0.270.34
ויטמין B6 (מ"ג)0.090.11
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)8.8311.12
ויטמין B12 (מק"ג)0.150.19
ויטמין C (מ"ג)2.22.77
ויטמין D (מק"ג)0.350.44
ויטמין E (מ"ג)0.180.23
ויטמין K (מק"ג)0.070.09
סידן (מ"ג)11.6414.65
ברזל (מ"ג)0.440.55
מגנזיום (מ"ג)6.838.59
זרחן (מ"ג)40.6151.12
אבץ (מ"ג)0.280.36
אשלגן (מ"ג)42.6553.69
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.330.41
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.270.34
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.660.83
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.620.78

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.7% 23.9% 8.6% 66.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.32 (0.32 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.