דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

929 גרם לכל המתכון (מנה לבנאדם אחד - מקסימום שניים)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 עושים בחציל חורים קטנים ומכניסים את שיני השום בתוכו.
  • 2 אחרי זה מעלים את החציל על האש עד שהאש תשרוף אותו מכל הצדדים.
  • 3 לבינתיים מכינים את הטחינה בצד.
  • 4 להכנת הטחינה - חצי כוס טחינה, קורט מלח, לימון אחד סחוט
  • וחצי כוס מים - מערבבים הכול ביחד. להיזהר שהטחינה לא תהיה דלילה ולא סמיכה, ולהוסיף טעמים לפי הצורך או הטעם האישי. (אנשים אוהבים שום עם הטחינה, אני אומר שלא צריך כי כבר יש בחציל שום, ומי שאוהב כמון לטחינה אפשר להוסיף טיפה שהטעם לא יהיה חזק).
  • 5 אחרי שהחציל מוכן נותנים לו להתקרר ובינתיים מפוררים את הרימון ומנקים אותו טוב - שלא יהיו שאריות קליפה.
  • 6 לאחר שהחציל התקרר ואפשר לתפוס אותו ביד מתחילים לקלף אותו לאט לאט כדי לשמור על הצורה שלו.
  • 7 אחרי זה מניחים את החציל בצלחת, מוזגים מעליו את הטחינה כמו רוטב ואחר כך את הרימון מלמעלה ולקישוט פטרוזיליה וצנובר.
  • 8 בתיאבון!

אפשר להגיש את המנה הזו בתור סלט קר ואפשר להגיש אותה מנת ביניים כאשר היא חמה.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות מייסור כיואן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילכל המתכוןל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)952102
חלבונים (גרם)30.22 3.25
פחמימות (גרם)9410
מתוכן סוכרים (גרם)48.5 5.22
שומנים (גרם)56.15 6.04
מתוכם שומן רווי (גרם)9.66 1.04
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.030
נתרן (מ"ג)883.7995.13
סיבים תזונתיים (גרם)25.27 2.72
מים (גרם)737.9479.43
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)87.889.46
ויטמין B (מ"ג)7.420.8
ויטמין B1 (מ"ג)0.390.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.320.03
ויטמין B3 (מ"ג)3.440.37
ויטמין B5 (מ"ג)2.260.24
ויטמין B6 (מ"ג)0.790.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)217.7823.44
ויטמין C (מ"ג)83.99.03
ויטמין E (מ"ג)2.950.32
ויטמין K (מק"ג)388.2941.8
סידן (מ"ג)179.619.33
ברזל (מ"ג)5.660.61
מגנזיום (מ"ג)100.5210.82
זרחן (מ"ג)233.325.11
אבץ (מ"ג)2.040.22
אשלגן (מ"ג)1,682181.04
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.560.06
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.050.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.510.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.390.04
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.330.04

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
12.3% 27.4% 14.7% 45.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.45 (0.57 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?