דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ממולאים לארוחת הצהריים

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 573 גרם למנה\יחידה (כ- 6 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מוציאים את הליבה ומכניסים את הכרוב למים רותחים בזהירות כ- 15 דקות. מוציאים ומעבירים לקערית עם מים קרים ל- 10 דקות.
  • 2 מורידים את העלים, מסירים את החלק הקשה ומניחים בצד עד להכנת המלית.
  • 3 מערבבים את מצרכי המילוי, פורסים עלה של כרוב וממלאים בכף מתערובת הבשר.
  • 4 מקפלים ומניחים בצד עד להכנת הרוטב. אם נשאר בשר מכינים קציצות ומניחים בסיר עם הממולאים (כמו בתמונה).
  • 5 בינתיים מכינים את הרוטב: מטגנים בצל בשמן, מוסיפים את העגבניות החתוכות (אפשר גם קופסת עגבניות שלמות), מערבבים, מוסיפים רסק, מים לפי הצורך (כ- 2 כוסות), סילאן ותבלינים, ומבשלים כ- 15 דקות.
  • 6 מביאים לרתיחה ומוסיפים את עלי הכרוב הממולאים. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 30 דקות.
  • 7 מחממים את התנור לחום של 200 מעלות ואופים עם מכסה פתוח כ- 15 דקות.
  • 8 בתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ממליצה לטחון בשר מנתח רזה - בקר או הודו.

הערך התזונתי לא כולל את הראס אל חנות. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ואפייה.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של יפה ימין

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)38367
חלבונים (גרם)30.09 5.26
פחמימות (גרם)539
מתוכן סוכרים (גרם)12.12 2.12
שומנים (גרם)7.6 1.33
מתוכם שומן רווי (גרם)2.62 0.46
כולסטרול (מ"ג)63.33 11.06
נתרן (מ"ג)1,265220.96
סיבים תזונתיים (גרם)7.47 1.31
מים (גרם)451.3678.84
ליקופן (מ"ג)3.490.61
ויטמין A (מק"ג)89.515.63
ויטמין B (מ"ג)9.181.6
ויטמין B1 (מ"ג)0.260.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.30.05
ויטמין B3 (מ"ג)6.441.12
ויטמין B5 (מ"ג)1.260.22
ויטמין B6 (מ"ג)0.80.14
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)113.4819.82
ויטמין B12 (מק"ג)2.060.36
ויטמין C (מ"ג)133.0123.23
ויטמין E (מ"ג)1.70.3
ויטמין K (מק"ג)330.3157.7
סידן (מ"ג)163.1828.5
ברזל (מ"ג)4.050.71
מגנזיום (מ"ג)76.3813.34
זרחן (מ"ג)310.9454.31
אבץ (מ"ג)6.21.08
אשלגן (מ"ג)1,205210.42
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.150.03
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.110.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.120.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.10.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.6% 7.7% 30.6% 54.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.09 (0.1 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.