דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קרוטונים ביתיים
קרוטונים ביתיים
קרוטונים ביתיים קלים להכנה

מצרכים למתכון

518 גרם לכל המתכון

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מחממים את התנור מראש לחום של 150 מעלות.
  • 2 חותכים את הלחמניות לקוביות לפי הגודל הרצוי (בדרך כלל 1-2 ס"מ) ומעבירים לקערה גדולה. יש להשתמש ב- 5 לחמניות יבשות (לחמניות ששוקלות כ- 90 גרם כשהן טריות וכ- 60 גרם כשהן יבשות) או בכחצי כיכר לחם יבש.
  • 3 מרסקים את יתר המרכיבים היטב בעזרת בלנדר מוט.
  • 4 יוצקים על קוביות הלחם ומערבבים היטב עד שכל הקוביות מצופות היטב באופן אחיד.
  • 5 מסדרים בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה בשכבה אחת, ואופים במשך כ- 40 דקות עד שהקוביות פריכות (מומלץ להפוך אותן אלאחר כ- 20 דקות). יש להיזהר שלא לשרוף את הקרוטונים. אם הם מתחילים להישרף יש להוציא אותם (אם הם כבר יבשים ופריכים), או להנמיך את האש ולהמשיך לאפות.
  • 6 בגמר האפייה מוציאים ומחכים להתקררות מוחלטת. שומרים בצנצנת אטומה למשך כמה ימים. ניתן לתבל בתבלינים יבשים לפי הטעם האישי.
  • 7 מתקבלים קרוטונים ביתיים טעימים ביותר חיוך

ציוד נדרש: אם משתמשים למרק מומלץ שלא לשים כמות גדולה בבת אחת. מכיוון שהקרוטונים אווריריים - הם מתרככים בנוזל מהר יותר מאשר קרוטונים תעשייתיים.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

- פרסומת -

כנסו: ספר המתכונים של יוני שטרן

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילכל המתכוןל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)1,820351
חלבונים (גרם)37.69 7.28
פחמימות (גרם)19237
מתוכן סוכרים (גרם)0.91 0.18
שומנים (גרם)101.71 19.64
מתוכם שומן רווי (גרם)10.7 2.07
נתרן (מ"ג)7,0901,369
סיבים תזונתיים (גרם)18.17 3.51
מים (גרם)13.022.51
ויטמין A (מק"ג)165.1231.88
ויטמין B (מ"ג)2.180.42
ויטמין B1 (מ"ג)0.090.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.130.03
ויטמין B3 (מ"ג)1.190.23
ויטמין B5 (מ"ג)0.230.04
ויטמין B6 (מ"ג)0.520.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)12.472.41
ויטמין C (מ"ג)11.822.28
ויטמין E (מ"ג)2.180.42
ויטמין K (מק"ג)17.613.4
סידן (מ"ג)80.1515.47
ברזל (מ"ג)2.650.51
מגנזיום (מ"ג)21.754.2
זרחן (מ"ג)56.8310.97
אבץ (מ"ג)0.580.11
אשלגן (מ"ג)258.2349.85
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.660.13
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.140.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.510.1
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.090.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.080.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.2% 29.1% 10.8% 54.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.