דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שושני מרנג
שושני מרנג
עוגיות מרנג טעימות להפליא

מצרכים למתכון

30 מנות/יחידות, 29 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל השושנים)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לעבד ביחד את אבקת הסוכר, החמאה, הקמח, הקורנפלור ואבקת הקקאו במעבד מזון עם להב פלדה, עד לקבלת תערובת פירורית.
  • 2 להוסיף את החלמונים, החלב ותמצית הוניל.
  • 3 להמשיך לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק. לאחר מכן, לאחד את גושי הבצק לגוש בצק אחד גדול ולשטח לדיסקית.
  • 4 לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהניח במקרר למשך כחצי שעה עד שעה.
  • 5 להקציף את החלבונים והמלח עד שהתערובת מתחילה להלבין, להוסיף בהדרגה את הסוכר ולהמשיך במלאכת ההקצפה למשך כ- 5-6 דקות, עד ליצירת מרנג יציב (להוסיף את תמצית הוניל לקראת סוף ההקצפה).
  • 6 להוציא את הבצק מהמקרר, לחלק אותו ל- 3 חלקים ולרדד כל חלק למלבן בעובי של כ- 3 מ"מ.
  • 7 למרוח על כל מלבן שכבה דקה של מרנג וליישר בעזרת פלטה. לגלגל כל מלבן לרולדה (להדק ככל הניתן - רק להיזהר שהמרנג לא יברח) ולהניח במקפיא למשך כחצי שעה.
  • 8 לפרוס את הרולדות לעוגיות (שושנים) בעובי של כ- 2 ס"מ ולהניח על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה (תבנית התנור) במרווחים אחת מהשנייה.
  • 9 לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך כ- 15-20 דקות (העוגיות מזהיבות קלות והמרנג מתחיל לקבל צבע).
  • 10 לצנן את שושני המרנג לחלוטין לפני ההגשה.
  • 11 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של אוהד

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)119406
חלבונים (גרם)1.63 5.58
פחמימות (גרם)1552
מתוכן סוכרים (גרם)6.65 22.71
שומנים (גרם)6.04 20.6
מתוכם שומן רווי (גרם)3.47 11.86
כולסטרול (מ"ג)29.48 100.61
נתרן (מ"ג)33.06112.83
סיבים תזונתיים (גרם)0.33 1.13
מים (גרם)2.689.16
ויטמין A (מק"ג)4.5715.6
ויטמין B (מ"ג)98.360.34
ויטמין B1 (מ"ג)00.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.07
ויטמין B3 (מ"ג)0.030.09
ויטמין B5 (מ"ג)0.040.15
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)2.167.37
ויטמין B12 (מק"ג)0.030.09
ויטמין D (מק"ג)0.070.22
ויטמין E (מ"ג)0.030.11
ויטמין K (מק"ג)0.030.11
סידן (מ"ג)3.7512.8
ברזל (מ"ג)0.170.6
מגנזיום (מ"ג)5.3118.13
זרחן (מ"ג)12.3642.18
אבץ (מ"ג)0.10.33
אשלגן (מ"ג)20.5270.03
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.060.19
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.050.17
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.190.64
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.180.6

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.4% 26.1% 7.1% 65.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.36 (0.37 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.