דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סלט קינואה אדומה עם בצל סגול, מנגו וכוסברה
סלט קינואה אדומה עם בצל סגול, מנגו וכוסברה
סלט טעים ובריא

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 254 גרם למנה\יחידה (3-4 מנות (תלוי בגודל המנה))

  • קינואה אדומה - כוס (171 גרם)
  • מים -  כוסות - סה"כ (420 מ"ל)
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    בצל סגול קצוץ
  • מנגו - יחידה בינונית (246 גרם)
    חתוך לקוביות
  • כוסברה - חופן (10 גרם)
    קצוצה
  • שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
  • מיץ לימון - 1/2 יחידה - סה"כ (15 מ"ל)
    סחוט טרי
  • מלח - 3/4 כפית שטוחה
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מבשלים את הקינואה האדומה ביחד עם המים למשך כרבע שעה (הקינואה האדומה לוקחת קצת יותר זמן בישול מקינואה לבנה והיא גם קצת יותר כבדה).
  • 2 מכבים את הסיר ומשאירים מכוסה כ- 20 דקות.
  • 3 מוציאים את הקינואה ומעבירים למגש להתקררות.
  • 4 לאחר שהקינואה התקררה מעבירים אותה לקערה.
  • 5 מוסיפים את הבצל הסגול, המנגו והכוסברה.
  • 6 מכינים רוטב מהיר משמן זית, מיץ לימון ומלח, מוזגים מעל הסלט בקערה ומערבבים היטב. מתקבל סלט קינואה אדומה עסיסי וטעים.
  • 7 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מירי צדוק

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)254100
חלבונים (גרם)6.28 2.48
פחמימות (גרם)4317
מתוכן סוכרים (גרם)10.54 4.16
שומנים (גרם)7.3 2.88
מתוכם שומן רווי (גרם)0.76 0.3
נתרן (מ"ג)670.89264.65
סיבים תזונתיים (גרם)2.15 0.85
מים (גרם)188.7574.46
ויטמין A (מק"ג)31.812.54
ויטמין B (מ"ג)0.830.33
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.430.17
ויטמין B5 (מ"ג)0.160.06
ויטמין B6 (מ"ג)0.130.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)16.856.65
ויטמין C (מ"ג)21.478.47
ויטמין E (מ"ג)0.760.3
ויטמין K (מק"ג)10.464.13
סידן (מ"ג)38.8915.34
ברזל (מ"ג)2.120.84
מגנזיום (מ"ג)10.64.18
זרחן (מ"ג)17.336.84
אבץ (מ"ג)0.10.04
אשלגן (מ"ג)399.27157.5
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.040.02
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.010.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.070.03
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.040.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.6% 12.4% 10.7% 73.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.15 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.