דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לביבות תפוחי אדמה אפויות בתנור
לביבות תפוחי אדמה אפויות בתנור
לביבות תפוחי אדמה אפויות בתנור
הכי פשוטות - הכי טעימות

מצרכים למתכון

14 מנות/יחידות, 141 גרם למנה\יחידה (12-15 לביבות תפוחי אדמה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לחמם את התנור מראש לחום של 200 מעלות.
  • 2 לגרר בפומפייה גסה את תפוחי האדמה (אפשר גם במעבד מזון).
  • 3 לסחוט היטב את כל הנוזלים, להוסיף את המלח, השום הגבישי ושמן הזית לפי הטעם ולערבב היטב.
  • 4 לקחת כמות מהתערובת עם היד, להדק בין כפות הידיים ליצירת מעין דיסקית/לביבה.
  • 5 להניח את הלביבה על תבנית מרופדת בנייר אפייה, לרסס מעט בספריי שמן (לא חובה) ולאפות בתנור שחומם מראש למשך כרבע שעה.
  • 6 להפוך בעדינות את הלביבות ולאפות כרבע שעה נוספת עד להזהבה.
  • 7 לצנן מעט את הלביבות ולהתענג - מתקבלו לביבות תפוחי אדמה מושלמות!
  • 8 בתיאבון חיוך
  • טיפים וגיוונים:
  • 1 ניתן להוסיף גם בצל מגורר אחד לתערובת (לא לשכוח לסחוט נוזלים).
  • 2 ניתן להחליף את השום הגבישי בפלפל שחור או כל תבלין אחר שאוהבים.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות נגה גלבוע אדמית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)146104
חלבונים (גרם)2.71 1.92
פחמימות3021
מתוכן סוכרים (גרם)2.35 1.66
שומנים (גרם)2.11 1.49
מתוכם שומן רווי (גרם)0.34 0.24
נתרן (מ"ג)256.08181.07
סיבים תזונתיים (גרם)2.08 1.47
מים (גרם)104.3873.8
ויטמין B (מ"ג)3.32.34
ויטמין B1 (מ"ג)0.150.1
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.02
ויטמין B3 (מ"ג)1.931.37
ויטמין B5 (מ"ג)0.770.54
ויטמין B6 (מ"ג)0.420.29
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)12.468.81
ויטמין C (מ"ג)17.7212.53
ויטמין E (מ"ג)0.060.04
ויטמין K (מק"ג)0.420.29
סידן (מ"ג)7.085
ברזל (מ"ג)0.490.34
מגנזיום (מ"ג)34.6124.47
זרחן (מ"ג)69.2148.94
אבץ (מ"ג)0.40.28
אשלגן (מ"ג)541.31382.74
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.060.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.040.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.7% 5.7% 7.4% 81.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?