דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
הסלט הכי פופולארי על שולחן השבת

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 175 גרם למנה\יחידה (10-14 מנות (תלוי בגודל המנה))

  • גזרים - 8 יחידות גדולות ללא קליפה - סה"כ (1.9 ק"ג)
    קלופים ומבושלים במי מלח
  • שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
  • שום - 6 שיניים
    שיניים גדולות וקצוצות
  • פפריקה - כפית שטוחה
    חריפה
  • סוכר - כפית שטוחה
  • חומץ 5% - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לקלף את הגזרים ולבשל במי מלח למשך כחצי שעה (תלוי בגודל הגזר).
  • 2 לקרר את הגזרים ולפרוס לעיגולים בעובי הרצוי.
  • 3 לערבב בקערה את השמן עם כל התבלינים (להוסיף עוד לפי הטעם).
  • 4 להוסיף את הגזר הפרוס, לערבב היטב ולהניח כ- 10 דקות לספיגת הטעמים.
  • 5 להעביר לכלי הגשה ולקשט כיד הדמיון.
  • 6 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. ניתן להשתמש גם בפפריקה מתוקה.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)14684
חלבונים (גרם)1.47 0.84
פחמימות (גרם)159
מתוכן סוכרים (גרם)5.95 3.4
שומנים (גרם)9.54 5.45
מתוכם שומן רווי (גרם)0.76 0.43
נתרן (מ"ג)238.4136.29
סיבים תזונתיים (גרם)4.94 2.82
מים (גרם)145.1282.96
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)1,358776.62
ויטמין B (מ"ג)1.991.14
ויטמין B1 (מ"ג)0.110.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.04
ויטמין B3 (מ"ג)1.090.62
ויטמין B5 (מ"ג)0.390.22
ויטמין B6 (מ"ג)0.30.17
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)22.5912.91
ויטמין C (מ"ג)6.994
ויטמין E (מ"ג)1.710.98
ויטמין K (מק"ג)22.0712.62
סידן (מ"ג)54.6531.25
ברזל (מ"ג)0.670.38
מגנזיום (מ"ג)17.299.88
זרחן (מ"ג)53.8930.81
אבץ (מ"ג)0.370.21
אשלגן (מ"ג)393.32224.86
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.170.1
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.170.09
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
16.1% 31% 4.8% 48.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.59 (0.84 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.